Current Affairs Quiz 21 January 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 21 January 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 21 January 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 21 January 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 21 January 2018

Question 1: India lost __ percent of GDP to malnutrition.
A. 3
B. 4
C. 5
D. 6

Answer and Explanation

Answer: B

India loses 4% of GDP to malnutrition.

Question 2: Who is the President of Palestine?
A. Benjamin Netanyahu
B. Mahmoud Abbas
C. Nawaz Sharif
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Mahmoud Abbas is the President of Palestine.

Question 3:Novak Djokovic is a ___
A. Swimmer
B. Tennis player
C. Cricketer
D. Wrestler

Answer and Explanation

Answer: B

Novak Djokovic is a tennis player.

Question 4:Which country launched a military operation against Kurds in Syria?
A. Australia
B. Pakistan
C. Turkey
D. Nigeria

Answer and Explanation

Answer: C

Turkey launches a military operation against Kurds in Syria.

Question 5: Who is the Deputy Governor of RBI?
A. Urjit Patel
B. Raghuram Rajam
C. Viral Acharya
D. KK Venugopal

Answer and Explanation

Answer: C

Viral Acharya is the deputy governor of RBI.

Question 6:Freedom House is an ___
A. Political party
B. NGO
C. Bank
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Freedom House is an NGO.

Question 7:Oil backed cryptocurrency will be called ___.
A. CoinOil
B. OilCoin
C. Coil
D. Bitoil

Answer and Explanation

Answer: B

Oil backed cryptocurrency is called OilCoin.

Question 8: Rafeal Nadal is world number __ tennis player.
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: A

Rafael Nadal is world number 1 tennis player.

Question 9: Global freedom declined for the __ straight year.
A. 10th
B. 11th
C. 12th
D. 13th

Answer and Explanation

Answer: C

Global freedom declined for the 12th straight year.

Question 10: Which is the world’s second most admired company for 2018?
A. Google
B. Microsoft
C. Amazon
D. Alphabet

Answer and Explanation

Answer: C

Amazon is world’s 2nd most admired company for 2018.

Daily Current Affairs: 21 January

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for January-2018
Happy Learning!
Jan-1Jan-2Jan-3Jan-4
Jan-5Jan-6Jan-7Jan-8
Jan-9Jan-10Jan-11Jan-12
Jan-13Jan-14Jan-15Jan-16
Jan-17Jan-18Jan-19Jan-20
Jan-21Jan-22

Daily Current Affairs 21 january 2018 Current Affairs Quiz january 21 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest