Current Affairs Quiz 22 January 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 22 January 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 22 January 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 22 January 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,
Daily Current Affairs Today 22 January 2019

Question 1: When was United Nations founded?
A. 24 October 1945
B. 10 December 1945
C. 26 November 1945
D. 04 July 1945

Answer and Explanation

Answer: A

Founded: 24 October 1945, San Francisco, California, United States || Headquarters: New York City, New York, United States || Secretary general: António Guterres

Question 2: Where is the headquarter of Arab League?
A. Qatar
B. Egypt
C. UAE
D. Saudi Arabia

Answer and Explanation

Answer: B

Headquarters: Cairo, Egypt || Founded: 22 March 1945 || Administrative center: Cairo, Egypt || Official languages: Arabic || Founders: Saudi Arabia, Lebanon, Emirate of Transjordan, Kingdom of Egypt, Kingdom of Iraq, Syrian Republic

Question 3: Klaus Schwab is the founder of ______________.
A. WEF
B. UN
C. IMF
D. WB

Answer and Explanation

Answer: A Headquarters: Cologny, Switzerland || Founder: Klaus Schwab || Founded: January 1971 || Formerly called: European Management Forum || Purpose: Economic || Motto: Committed to improving the state of the world

Question 4: IPS ____________ has become the first woman IPS officer to reach the South Pole.
A. Meghana Bansal
B. Mahima Bansal
C. Archana Kumar
D. Aparna Kumar

Answer and Explanation

Answer: D

IPS Aparna Kumar has become the first woman IPS officer to reach the South Pole.

Question 5: Rio de Janeiro will host the 27th edition of the World Congress of the International Union of Architects (UIA) in _______ 2020.
A. July
B. December
C. November
D. October

Answer and Explanation

Answer: A

Rio de Janeiro will host the 27th edition of the World Congress of the International Union of Architects (UIA) in July 2020.

Question 6: Masazo Nonaka from _________ who was recognised as the world’s oldest man by Guinness World Records, has passed away at 113.
A. Korea
B. China
C. Japan
D. Hong Kong

Answer and Explanation

Answer: C

Masazo Nonaka from Japan who was recognised as the world’s oldest man by Guinness World Records, has passed away at 113.

Question 7: Antonio Joseph Mendez was an American technical operations officer for the _____________, who specialized in support of clandestine and covert operations.
A. NIA
B. NAS
C. CIA
D. MI

Answer and Explanation

Answer: C

Antonio Joseph Mendez was an American technical operations officer for the Central Intelligence Agency, who specialized in support of clandestine and covert CIA operations. CIA is a civilian foreign intelligence service of the federal government of the United States, tasked with gathering, processing, and analysing national security information from around the world, primarily through the use of human intelligence.

Question 8: According to United Nations, The Global Economy may continue to grow with a steady pace of around ___________ in 2019 and 2020.
A. 3.0%
B. 3.1%
C. 3.2%
D. 3.3%

Answer and Explanation

Answer: A According to United Nations, The Global Economy may continue to grow with a steady pace of around 3.0% in 2019 and 2020.

Question 9: Microsoft India has launched a e-commerce platform under its Project __________.
A. ReWeave
B. ReUse
C. ReCycle
D. ReWeavers

Answer and Explanation

Answer: A

Microsoft India has launched a e-commerce platform under its Project ReWeave.

Question 10: Maharashtra has won _________ Gold Medals in Khelo India Youth Games 2019.
A. 89
B. 80
C. 83
D. 85

Answer and Explanation

Answer: D Maharashtra – 228 Medals (85 Gold, 62 Silver, 81 Bronze)

Daily Current Affairs: 22 January

General Knowledge Tests for January-2019
Happy Learning!
Jan.-1Jan.-2Jan.-3Jan.-4Jan.-5
Jan.-6Jan.-7Jan.-8Jan.-9Jan.-10
Jan.-11Jan.-12Jan.-13Jan.-14Jan.-15
Jan.-16Jan.-17Jan.-18Jan.-19Jan.-20
Jan.-21Jan.-22

Daily Current Affairs 22 January 2019 Current Affairs Quiz 22 January 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest