Current Affairs Quiz 23 January 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 23 January 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 23 January 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 23 January 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 23 January 2018

Question 1:Who was the PM of India in 1997?
A. Kumaraswamy
B. H.D Deve Gowda
C. Manmohan Singh
D. Rajiv Gandhi

Answer and Explanation

Answer: B

H.D Deve Gowda was the PM in 1997.

Question 2: BJP is an ally with __ in Maharashtra
A. Congress
B. Shiv Sena
C. TDP
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

BJP is ally with Shiv Sena in Maharashtra.

Question 3:Rafael Nadal is a ___
A. Swimmer
B. Tennis player
C. Cricketer
D. Wrestler

Answer and Explanation

Answer: B

Rafael Nadal is a tennis player.

Question 4:Which country was asked by US to expel Talibans?
A. Australia
B. Pakistan
C. Turkey
D. Nigeria

Answer and Explanation

Answer: B

US asked Pak to expel Talibans in their territory.

Question 5: Which country has developed AI that can detect corruption in govt?
A. US
B. Russia
C. Spain
D. Kenya

Answer and Explanation

Answer: C

Spain develops AI that can detect corruption in govt.

Question 6:Which is the 2nd largest oil producing country currently?
A. US
B. Saudi Arabia
C. Russia
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Saudi Arabia is the 2nd largest oil producer in the world.

Question 7:China has invited ______ to join Belt and Road initiative.
A. Latin America
B. India
C. USA
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: A

China has invited Latin America to join Belt and Road initiative

Question 8: Axis bank’s December profits have jumped __
A. 15%
B. 25%
C. 35%
D. 45%

Answer and Explanation

Answer: B

Axis bank December profit jumps 25%.

Question 9: Russia produced __ million barrels of oil per day in 2017.
A. 10.3
B. 11.4
C. 10.7
D. 10.9

Answer and Explanation

Answer: D

Russia produced 10.9 million barrels oil per day in 2017.

Question 10: Indian Women Cricket team will tour __ in February
A. Sri Lanka
B. England
C. South Africa
D. New Zealand

Answer and Explanation

Answer: C

Indian Women cricket team will tour South Africa in Feb 2018.

Daily Current Affairs: 23 January

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for January-2018
Happy Learning!
Jan-1Jan-2Jan-3Jan-4
Jan-5Jan-6Jan-7Jan-8
Jan-9Jan-10Jan-11Jan-12
Jan-13Jan-14Jan-15Jan-16
Jan-17Jan-18Jan-19Jan-20
Jan-21Jan-22Jan-23

Daily Current Affairs 23 january 2018 Current Affairs Quiz january 23 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]