Current Affairs Quiz 23 January 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 23 January 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 23 January 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 23 January 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 23 January 2019

Question 1: Who is the Governor of Arunachal Pradesh?
A. BD Mishra
B. Pema Khandu
C. Kesari Nath Tripathi
D. Ram Ji Sharma

Answer and Explanation

Answer: A

Arunachal Pradesh || Capital: Itanagar || Governor: B.D. Mishra || Chief Minister: Pema Khandu

Question 2: Who is the head of India Operation for Facebook?
A. Ajith Kanaan
B. Ajith Mohan
C. Mohan Siri
D. Abhishek Bhaduri

Answer and Explanation

Answer: B

Facebook || Headquarters: California, US || Chairman and CEO: Mark Zuckerberg || Facebook India Head: Ajith Mohan

Question 3: ___________ has been recently appointed as the ICC’s new Chief Executive Officer (CEO).
A. Anurag Thakur
B. Praful Patel
C. Dav Richardson
D. Manu Sawhney

Answer and Explanation

Answer: D

ICC Chairperson: Shashank Manohar, Headquarters: Dubai, United Arab Emirates.

Question 4: Who is the president of Sri Lanka?
A. Maithripala Sirisena
B. Ranil Wickremsinghe
C. Kumar Dharmasena
D. Arvind D Silva

Answer and Explanation

Answer: A

Ranil Wickremsinghe is the Prime minister of Sri Lanka and Maithripala Sirisena is the President.

Question 5: Who is the Minister of Chemicals and Fertilisers in India?
A. DV Sadananda Gowda
B. HD Dev Gowda
C. Rao Inderjit Singh
D. Inderjit Mal Khurana

Answer and Explanation

Answer: A

Ministry of Chemicals and Fertilisers: Minister: DV Sadananda Gowda || Minister of State: Rao Inderjit Singh || Headquarters: New Delhi

Question 6: Who is the Prime Minister of Bhutan?
A. Lohit Tshering
B. Jigme Wangchuck
C. Lotay Tshering
D. Tshering Yangdon

Answer and Explanation

Answer: C

Bhutan:- Capital: Thimpu || Currency: Ngultrum || Prime Minister: Lotay Tshering

Question 7: ‘JOYMATI BAHINI’ is a dedicated RPF Women Squad which was inducted by Railway Protection Force of Lumding Division, ________________.
A. Nagaland
B. Arunachal Pradesh
C. Assam
D. Manipur

Answer and Explanation

Answer: C

‘JOYMATI BAHINI’ is a dedicated RPF Women Squad which was inducted by Railway Protection Force of Lumding Division, Assam.

Question 8: Indian Army will held a joint exercise named ‘India-Africa Field Training’ with African nations in _____________.
A. Jabalpur
B. Mohali
C. Nasik
D. Pune

Answer and Explanation

Answer: D Indian Army will held a joint exercise named ‘India-Africa Field Training’ with African nations in Pune.

Question 9: What is the rank of India in Global Talent Competitive Index (GTCI) 2018?
A. 80th
B. 81th
C. 82th
D. 83th

Answer and Explanation

Answer: B

India was ranked at 81th on the Global Talent Competitive Index 2018 ranking and 80th in Global Talent Competitive Index (GTCI) 2019.

Question 10: Acc. to Statistics from National Bureau of Statistics of China, China’s economy grew at ____________ in 2018.
A. 6.7%
B. 6.8%
C. 6.9%
D. 6.6%

Answer and Explanation

Answer: D Acc. to Statistics from National Bureau of Statistics of China, China’s economy grew at 6.6% in 2018.

Daily Current Affairs: 23 January

General Knowledge Tests for January-2019
Happy Learning!
Jan.-1Jan.-2Jan.-3Jan.-4Jan.-5
Jan.-6Jan.-7Jan.-8Jan.-9Jan.-10
Jan.-11Jan.-12Jan.-13Jan.-14Jan.-15
Jan.-16Jan.-17Jan.-18Jan.-19Jan.-20
Jan.-21Jan.-22Jan.-23

Daily Current Affairs 23 January 2019 Current Affairs Quiz 23 January 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest