Current Affairs Quiz 24 January 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 24 January 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 24 January 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 24 January 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 24 January 2020

Question 1:According to a Greenpeace India Report, ___________’s Jharia is the most polluted city in India.
A. Jharkhand
B. Bihar
C. West Bengal
D. Uttar Pradesh

Answer and Explanation

Answer: A

According to a Greenpeace India Report, Jharkhand’s Jharia is the most polluted city in India.

Question 2: Book ‘Human Dignity — A purpose in perpetuity’ is authored by former Union minister _____________.
A. Kapil Sibal
B. Ashwini Kumar
C. Veerappa Moily
D. Salman Khurshid

Answer and Explanation

Answer: B

Book ‘Human Dignity — A purpose in perpetuity’ is authored by former Union minister Ashwini Kumar.

Question 3:____________ has topped the Skoch rankings of Top Governed State in the 2019 replacing West Bengal.
A. Gujarat
B. Maharashtra
C. Rajasthan
D. Punjab

Answer and Explanation

Answer: A

Gujarat has topped the Skoch rankings of Top Governed State in the 2019 replacing West Bengal.

Question 4:______________ presented the 14th Ramnath Goenka Excellence in Journalism Awards in New Delhi.
A. Ram Nath Kovind
B. Pranab Mukherjee
C. Venkaiah Naidu
D. Rajnath Singh

Answer and Explanation

Answer: A

President Kovind presented the 14th Ramnath Goenka Excellence in Journalism Awards in New Delhi.

Question 5:__________ will train Indian flight surgeons for ISRO’s Gaganyaan mission.
A. France
B. Russia
C. Japan
D. China

Answer and Explanation

Answer: A

France will train Indian flight surgeons for ISRO’s Gaganyaan mission.

Question 6:Indian Oil has signed an MoU with National Petroleum Authority of ___________ for proper execution of National LPG Promotion Policy of the country.
A. Guyana
B. Mali
C. Ghana
D. Senegal

Answer and Explanation

Answer: C

Indian Oil has signed an MoU with National Petroleum Authority of Ghana for proper execution of National LPG Promotion Policy of the country.

Question 7:____________ is ranked 14th globally in housing price appreciation among 150 cities in the Knight Frank’s Global Residential Cities Index Q3 2019.
A. Chennai
B. Mumbai
C. Hyderabad
D. Bengaluru

Answer and Explanation

Answer: C

Hyderabad is ranked 14th globally in housing price appreciation among 150 cities in the Knight Frank’s Global Residential Cities Index Q3 2019. [/learn_more

Question 8:Hyderabad Metro has started a carpool services ‘rPool’ in partnership with ___________. A. redBus B. Ola C. Uber D. Quickride

Answer and Explanation

Answer: A

Hyderabad Metro has started a carpool services ‘rPool’ in partnership with redBus.

Question 9:___________ has received approval from Telecom Department to raise FDI in the company to 100%.
A. Bharti Airtel
B. Jio
C. Vodafone-idea
D. BSNL

Answer and Explanation

Answer: A

Bharti Airtel has received approval from Telecom Department to raise FDI in the company to 100%.

Question 10:Priya Prakash has won the Global Citizen Prize: ___________ Youth Leadership Award for 2019.
A. Oracle
B. Cisco
C. Adobe
D. Amazon

Answer and Explanation

Answer: B

Priya Prakash has won the Global Citizen Prize: Cisco Youth Leadership Award for 2019. Priya Prakash is the founder and CEO of India based HealthSetGo.

Daily Current Affairs: 24 January

Daily Current Affairs 24 January 2020 Current Affairs Quiz 24 January 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest