Current Affairs Quiz 26 January 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 26 January 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 26 January 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 26 January 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 26 January 2018

Question 1:How many ASEAN leaders attended the R-Day parade in 2018?
A. 8
B. 9
C. 10
D. 11

Answer and Explanation

Answer: C

10 ASEAN leaders attended the Republic Day Parade this year.

Question 2: Which state has launched a Mobile Dental Hospital?
A. Andhra Pradesh
B. Telangana
C. Kerala
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

Telangana has launched the Mobile Dental Hospital vehicle.

Question 3:Marin Cilic is a ___
A. Swimmer
B. Tennis player
C. Cricketer
D. Wrestler

Answer and Explanation

Answer: B

Marin Cilic is a tennis player.

Question 4: Masood Azhar is the chief of _______
A. LeT
B. JeM
C. Taliban
D. IS

Answer and Explanation

Answer: B

Masood Azhar is the chief of JeM.

Question 5: Recently, a Fake website has been selling _____
A. BitCoin
B. LiteCoin
C. JioCoin
D. LaxmiCoin

Answer and Explanation

Answer: C

Fake website offers JioCoin.

Question 6:Google Play has reached ______ downloads.
A. 17 bn
B. 18 bn
C. 19 bn
D. 20 bn

Answer and Explanation

Answer: C

Google Play reached 19 bn downloads in Q4.

Question 7:Kidambi Srikanth has been conferred with _______
A. Padma Bhushan
B. Padma Vibhushan
C. Padma Shri
D. Arjuna

Answer and Explanation

Answer: C

Kidambi Srikanth is conferred with Padma Shri

Question 8: Roger Federer recently entered his ______ Grand Slam final.
A. 10th
B. 20th
C. 25th
D. 30th

Answer and Explanation

Answer: D

Roger Federer enters his 30th Grand Slam final.

Question 9: Saikhom Mirabai is ____
A. Swimmer
B. Shooter
C. Weightlifter
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

Saikhom Mirabai is a weightlifter.

Question 10: Marin Cilic is world number ____ tennis player.
A. 3
B. 4
C. 5
D. 6

Answer and Explanation

Answer: D

Marin Cilic is world number 6 tennis player.

Daily Current Affairs: 26 January

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for January-2018
Happy Learning!
Jan-1Jan-2Jan-3Jan-4
Jan-5Jan-6Jan-7Jan-8
Jan-9Jan-10Jan-11Jan-12
Jan-13Jan-14Jan-15Jan-16
Jan-17Jan-18Jan-19Jan-20
Jan-21Jan-22Jan-23Jan-24
Jan-25Jan-26Jan-27Jan-28
Jan-29

Daily Current Affairs 26 january 2018 Current Affairs Quiz january 26 2018 Current Affairs Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
Special Launch Offer: 20% off all courses till 24th Jan, 2023.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest