Current Affairs Quiz 27 January 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 27 January 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 27 January 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 27 January 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 27 January 2019

Question 1: Where is the headquarter of Bureau of Indian Standards ?
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Kolkata
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Manak Bhawan || Jurisdiction: India || Agency executive: : Surina Rajan IAS, Director General || Parent agency: Ministry of Consumer Affairs, Food and Public Distribution || Founder: Parliament of India || Founded: 23 December 1986

Question 2: Who is the CEO of NCDEX?
A. Vijay Lamye
B. Vijay Kumar Venkataraman
C. Ashiwini Lohani
D. Pankaj Saraf

Answer and Explanation

Answer: B

CEO: Vijay Kumar Venkataraman || Headquarters: Mumbai || Founded: 15 December 2003 || Subsidiaries: NCDEX Spot Exchange Limited || Type of business: Public limited company

Question 3: Who is the CEO HUL?
A. Sanjiv Mehta
B. Sunil Mehta
C. Rajiv Mehta
D. Taarak Mehta

Answer and Explanation

Answer: A

Parent organization: Unilever || CEO: Sanjiv Mehta || Headquarters: Mumbai || Founders: Lever Brothers, United Traders Ltd., Hindustan Vanaspati Mfg. Co. Ltd.

Question 4: Where is the headquarter of Competition Commission of India?
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Kolkata
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: A

Website: cci.gov.in || Founded: 14 October 2003 || Objectives: Prevent activities that have an adverse effect on competition in India || Headquarters: New Delhi || First executive: Dhanendra Kumar

Question 5: Team ___________ has won Women’s Big Bash League title by defeating Sydney Sixers.
A. Brisbane Heat
B. South Australian Red blacks
C. New South Blues
D. Perth Scorchers

Answer and Explanation

Answer: A

Team ‘Brisbane Heat’ has won Women’s Big Bash League title by defeating Sydney Sixers.

Question 6: Australian Open 2019 was the __________ edition of the Australian Open, the 51st in the Open Era, and the first Grand Slam of the year.
A. 109th
B. 108th
C. 107th
D. 106th

Answer and Explanation

Answer: C

Australian Open 2019 was the 107th edition of the Australian Open, the 51st in the Open Era, and the first Grand Slam of the year.

Question 7: Anand Milk Union Limited or Amul is an Indian dairy company, based at __________ in the state of Gujarat.
A. Gandhinagar
B. Mehsana
C. Anand
D. Surat

Answer and Explanation

Answer: C

Anand Milk Union Limited or Amul is an Indian dairy company, based at Anand in the state of Gujarat.Formed in 1948, it is a cooperative brand managed by a cooperative body, the Gujarat Co-operative Milk Marketing Federation Ltd. (GCMMF)

Question 8: Acc. to a Report from Brand Finance Consultant company, The Top most valued IT service brand is _________.
A. Accenture
B. IBM
C. TCS
D. Cognizant

Answer and Explanation

Answer: A

Acc. to a Report from Brand Finance Consultant Company, The Top most valued IT service brand is Accenture.

Question 9: International Customs Day was observed on ___________ to recognise role of custom officials and agencies in maintaining border security.
A. 28th January
B. 27th January
C. 25th January
D. 26th January

Answer and Explanation

Answer: D

International Customs Day was observed on 26th January to recognise role of custom officials and agencies in maintaining border security.

Question 10: Michel Legrand was a __________ musical composer, arranger, conductor, and jazz pianist.
A. Italian
B. Spanish
C. French
D. German

Answer and Explanation

Answer: C

Michel Legrand was a French musical composer, arranger, conductor, and jazz pianist. Legrand was a prolific composer, having written over 200 film and television scores, in addition to many songs.

Daily Current Affairs: 27 January

General Knowledge Tests for January-2019
Happy Learning!
Jan.-1Jan.-2Jan.-3Jan.-4Jan.-5
Jan.-6Jan.-7Jan.-8Jan.-9Jan.-10
Jan.-11Jan.-12Jan.-13Jan.-14Jan.-15
Jan.-16Jan.-17Jan.-18Jan.-19Jan.-20
Jan.-21Jan.-22Jan.-23Jan.-24Jan.-25
Jan.-26Jan.-27

Daily Current Affairs 27 January 2019 Current Affairs Quiz 27 January 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest