Current Affairs Quiz 27 January 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 27 January 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 27 January 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 27 January 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 27 January 2020

Question 1:____________ Government and World Bank have signed USD 210 million loan agreement for __________ Agribusiness and Rural Transformation Project.
A. Maharashtra
B. Rajasthan
C. Karnataka
D. Gujarat

Answer and Explanation

Answer: A

Maharashtra Government and World Bank have signed USD 210 million loan agreement for Maharashtra Agribusiness and Rural Transformation Project.

Question 2:_____________’s one-year full-time MBA programme, the Executive Post Graduate Programme in Management (EPGP), has claimed the 27th spot (Top From Indian Side) in the Financial Times (FT) Global MBA Rankings 2020.
A. IIM-A
B. IIM B
C. IIM-C
D. ISB

Answer and Explanation

Answer: B

IIM Bangalore’s one-year full-time MBA programme, the Executive Post Graduate Programme in Management (EPGP), has claimed the 27th spot (Top From Indian Side) in the Financial Times (FT) Global MBA Rankings 2020.

Question 3:_______________ will develop ‘National Data and Analytics Platform’ (NDAP) to make all government data accessible to stakeholders in a user-friendly manner.
A. Niti Aayog
B. National Development Council
C. Finance Commission
D. Reserve Bank of India

Answer and Explanation

Answer: A

Niti Aayog will develop ‘National Data and Analytics Platform’ (NDAP) to make all government data accessible to stakeholders in a user-friendly manner.

Question 4:___________________ has introduced its multilingual interactive voice-based Chat-bot ‘Ask Lakshmi’ in all-in-one mobile app.
A. City Union Bank
B. Union Bank
C. Bank of India
D. Dhanlaxmi Bank

Answer and Explanation

Answer: A

City Union Bank has introduced its multilingual interactive voice-based Chat-bot ‘Ask Lakshmi’ in all-in-one mobile app.

Question 5:______________ has lifted the suspension on Archery Association of India.
A. World Archery
B. International Olympic Committee
C. WADA
D. World Sport Authority

Answer and Explanation

Answer: A

The World Archery has lifted the suspension on Archery Association of India.

Question 6:______________ has taken over the chairmanship of G77 from Palestine will be formally elected chair at the annual G77 ministerial meeting.
A. Ghana
B. Suriname
C. Guyana
D. Israel

Answer and Explanation

Answer: C

Guyana has taken over the chairmanship of G77 from Palestine will be formally elected chair at the annual G77 ministerial meeting.

Question 7:India hosted the International Summit on Women in STEM ‘Visualizing the Future: New Skylines’ at India Habitat Centre, ___________.
A. Chennai
B. Mumbai
C. New Delhi
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: C

India hosted the International Summit on Women in STEM ‘Visualizing the Future: New Skylines’ at India Habitat Centre, New Delhi.

Question 8:The Chief Election Commissioner of India ___________ assumes the Chairmanship of The Forum of the Election Management Bodies of South Asia (FEMBoSA) for 2020.
A. Sunil Arora
B. Ashok Lavasa
C. Om Prakash Rawat
D. Achal Kumar Jyoti

Answer and Explanation

Answer: A

The Chief Election Commissioner of India Sunil Arora assumes the Chairmanship of The Forum of the Election Management Bodies of South Asia (FEMBoSA) for 2020.

Question 9:India’s first e-waste clinic has opened in ___________, Madhya Pradesh.
A. Bhopal
B. Indore
C. Jabalpur
D. Ujjain

Answer and Explanation

Answer: A

India’s first e-waste clinic has opened in Bhopal, Madhya Pradesh. The e-waste clinic is jointly set up by the Central Pollution Control Board-CPCB and Bhopal Municipal Corporation-BMC.

Question 10:Ban over athlete Dattu Bhokanal is lifted by ___________ Federation of India.
A. Boxing
B. Rowing
C. Wrestling
D. Swimming

Answer and Explanation

Answer: B

Ban over Rower Dattu Bhokanal is lifted by Rowing Federation of India. He was suspended in March, 2019 from the game by the Rowing Federation of India for the period of 2 years has been allowed to prepare for the Olympic qualification Regatta to be held in April 2020 at South Korea.

Daily Current Affairs: 27 January

Daily Current Affairs 27 January 2020 Current Affairs Quiz 27 January 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest