Current Affairs Quiz 28 January 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 28 January 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 28 January 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 28 January 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 28 January 2020

Question 1:_____________ has emerged as the top State in vegetable production in 2018-19 replacing Uttar Pradesh.
A. West Bengal
B. Punjab
C. Haryana
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: A

West Bengal has emerged as the top State in vegetable production in 2018-19 replacing Uttar Pradesh.

Question 2:India’s First War Memorial for Animals for service animals including dogs, horses and mules, will come up in ____________, Uttar Pradesh.
A. Lucknow
B. Meerut
C. Kanpur
D. Varanasi

Answer and Explanation

Answer: B

India’s First War Memorial for Animals for service animals including dogs, horses and mules, will come up in Meerut, Uttar Pradesh.

Question 3:_______________ Aapda Prabandhan Puraskar is awarded for the commendable work in Disaster Management.
A. Subhash Chandra Bose
B. Bhagat Singh
C. Chandra Shekhar Azad
D. LalaLajpat Rai

Answer and Explanation

Answer: A

Subhash Chandra Bose Aapda Prabandhan Puraskar is awarded for the commendable work in Disaster Management. Winner for 2020: 1. Disaster Mitigation & Management Centre, Uttarakhand || 2. Kumar Munnan Singh

Question 4:India’s National Tourism Day is celebrated on ____________.
A. January 25
B. January 26
C. January 27
D. January 28

Answer and Explanation

Answer: A

India’s National Tourism Day is celebrated on January 25. United Nations World Tourism Day is observed on September 27.

Question 5:India has ranked at ___________ rank in the 2020 Global Talent Competitiveness Index (GTCI).
A. 75th
B. 74th
C. 73rd
D. 72nd

Answer and Explanation

Answer: D

India has ranked at 72nd rank in the 2020 Global Talent Competitiveness Index (GTCI). The 2020 Global Talent Competitiveness Index (GTCI) is compiled by INSEAD in collaboration with human resource firm Addeco and Google.

Question 6:India has been ranked at the ____________ position among 180 countries in the Corruption Perception Index (CPI) 2020 prepared by Transparency International.
A. 83rd
B. 79th
C. 80th
D. 77th

Answer and Explanation

Answer: C

India has been ranked at the 80th position among 180 countries in the Corruption Perception Index (CPI) 2020 prepared by Transparency International.

Question 7:Google has partnered with ____________ to offer G-Suite to small, medium businesses as part of its integrated information and communication technology portfolio.
A. PayTm
B. Reliance
C. Airtel
D. PhonePe

Answer and Explanation

Answer: C

Google has partnered with Airtel to offer G-Suite to small, medium businesses as part of its integrated information and communication technology portfolio.

Question 8:SoftBank Group Corp. is a Japanese multinational conglomerate holding company headquartered in ___________.
A. Tokyo
B. Landon
C. Vienna
D. New york

Answer and Explanation

Answer: A

SoftBank Group Corp. is a Japanese multinational conglomerate holding company headquartered in Tokyo. CEO: Masayoshi Son || Owner: Masayoshi Son || Founder: Masayoshi Son

Question 9:Indian Olympic Association has appointed Prem Chand Verma as the Deputy Chef de Mission of India for _______________.
A. 2020 Tokyo Olympics
B. 2020 Landon Olympics
C. 2020 Los Angeles Olympics
D. 2020 Paris Olympics

Answer and Explanation

Answer: A

Indian Olympic Association has appointed Prem Chand Verma as the Deputy Chef de Mission of India for 2020 Tokyo Olympics.

Question 10:___________ will host the 11th edition of Indoor Cricket World Cup in October 2020.
A. India
B. Australia
C. South Africa
D. England

Answer and Explanation

Answer: B

Australia will host the 11th edition of Indoor Cricket World Cup in October 2020.

Daily Current Affairs: 28 January

Daily Current Affairs 28 January 2020 Current Affairs Quiz 28 January 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest