Current Affairs Quiz January 29 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz January 29 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz January 29 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz January 29 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 29 January 2018

Daily Current Affairs Today 29 January 2018

Question 1:How many Test rating points does Don Bradman have?
A. 978
B. 961
C. 957
D. 947

Answer and Explanation

Answer: B

Don Bradman is on top of the Test rating points list with 961 points while Steve Smith is second with 947 points.

Question 2:Which team secured third position in ICC T20I rankings?
A. Pakistan
B. Australia
C. New Zealand
D. India

Answer and Explanation

Answer: D

India is in the third position in ICC T20I rankings. Pakistan is on the first position while New Zealand secures the second position.

Question 3:Who is the first Danish player to win a Grand Slam singles title?
A. Erik Larsen
B. Kenneth Carlsen
C. Caroline Wozniaki
D. Kurt Nielsen

Answer and Explanation

Answer: C

Caroline Wozniacki became the first Danish player to win a Grand Slam singles title.

Question 4:Which Indian city has been designated as the ‘Heritage City’ by UNESCO?
A. Ahmedabad
B. Varanasi
C. Chennai
D. Aurangabad

Answer and Explanation

Answer: A

Ahmedabad is designated as the ‘Heritage City’ by UNESCO while Chennai is included in the list of ‘Creative Cities’ by UNESCO.

Question 5:What percent of the total loans are represented by stressed loans in India?
A. 12.2%
B. 15.6%
C. 16.8%
D. 17%

Answer and Explanation

Answer: A

Stressed loans represent 12.2% of the total loans. At the end of September quarter last year, India’s banks’ stressed loans declined for the first time since 2015.

Question 6:Who won in men’s single in Australian Open 2018?
A. Rafael Nadal
B. Novak Djokovic
C. Roger Federer
D. Andy Murray

Answer and Explanation

Answer: C

Roger Federer won in the men’s single while Caroline Wozniacki won in the women’s single in Australian Open 2018.

Question 7:What percent increase has been there in indirect taxpayers post GST as per the Economic Survey?
A. 45%
B. 50%
C. 59%
D. 63%

Answer and Explanation

Answer: B

According to preliminary analysis quoted by the Economic Survey 2017-18, there has been a 50% increase in the number of indirect taxpayers after the introduction of GST.

Question 8:How much FDI has been approved by government in Air India stake?
A. 25%
B. 30%
C. 45%
D. 49%

Answer and Explanation

Answer: D

The government allowed 49% FDI in Air India with prior government approval.

Question 9:Who will host an informal WTO Ministerial Gathering in March 2018?
A. England
B. France
C. India
D. Denmark

Answer and Explanation

Answer: C

India announced that it will host an informal WTO Ministerial Gathering in March 2018. The meeting would be held in New Delhi on March 19-20.

Question 10:Who is the CEO of UIDAI?
A. Amitabh Kant
B. Narendra Modi
C. S Somnath
D. Ajay Bhushan Pandey

Answer and Explanation

Answer: D

Ajay Bhushan Pandey is the CEO of UIDAI while Amitabh Kant is the CEO of NITI Aayog.

Daily Current Affairs: 29 January

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for January-2018
Happy Learning!
Jan-1Jan-2Jan-3Jan-4
Jan-5Jan-6Jan-7Jan-8
Jan-9Jan-10Jan-11Jan-12
Jan-13Jan-14Jan-15Jan-16
Jan-17Jan-18Jan-19Jan-20
Jan-21Jan-22Jan-23Jan-24
Jan-25Jan-26Jan-27Jan-28
Jan-29

Daily Current Affairs 29 january 2018 Current Affairs Quiz january 29 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest