Current Affairs Quiz 29 January 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 29 January 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 29 January 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 29 January 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 29 January 2020

Question 1:According to Ministry of Road Transport, The highway from ____________ is under work and the target is to complete this highway before January 26, 2024.
A. Delhi to Mumbai
B. Delhi to Kolkata
C. Mumbai to Bangalore
D. Ahmedabad to Mumbai

Answer and Explanation

Answer: A

According to Ministry of Road Transport, The highway from Delhi to Mumbai is under work and the target is to complete this highway before January 26, 2024.

Question 2:________________ Legislative Assembly made and passed the resolution for abolition of the Legislative Council on 27 Jan 2020.
A. Uttar Pradesh
B. Andhra Pradesh
C. Karnataka
D. Gujarat

Answer and Explanation

Answer: B

Andhra Pradesh Legislative Assembly made and passed the resolution for abolition of the Legislative Council on 27 Jan 2020.

Question 3: The chairman of ________________ N. Ram has been awarded as the outstanding media person by Kerala Media Academy.
A. The Hindu Group
B. The HT Media
C. India Today
D. Indian Express

Answer and Explanation

Answer: A

The chairman of “The Hindu Group” N. Ram has been awarded as the outstanding media person by Kerala Media Academy.

Question 4:The 3rd Global Potato Conclave-2020 has started at _____________, Gujarat.
A. Gandhinagar
B. Surat
C. Vadodara
D. Jamnagar

Answer and Explanation

Answer: A

The 3rd Global Potato Conclave-2020 has started at Gandhinagar, Gujarat.

Question 5:Prime Minister of _____________ MarjanSarec has announced his resignation.
A. Slovenia
B. Slovakia
C. Sroatia
D. Sokovia

Answer and Explanation

Answer: A

Prime Minister of Slovenia MarjanSarec has announced his resignation. Capital of Slovenia: Ljubljana || Currency: Euro.

Question 6:Taranjit Singh Sandhu has been appointed as India’s next Ambassador to _____________.
A. China
B. Russia
C. USA
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: C

Taranjit Singh Sandhu has been appointed as India’s next Ambassador to USA. He will succeed Ambassador Harsh Vardhan Shringla.

Question 7:Sunil Mehta took over as the CEO of the Indian Banks’ Association (IBA) replacing ____________.
A. NS Vishwanathan
B. BP Kanungo
C. VG Kannan
D. Michael Patra

Answer and Explanation

Answer: C

Sunil Mehta took over as the CEO of the Indian Banks’ Association (IBA) replacing VG Kannan.

Question 8:According to India Ratings and Research, India’s GDP is expected to grow at ____________ in FY21
A. 5.5%
B. 5.4%
C. 5.6%
D. 5.3%

Answer and Explanation

Answer: A

According to India Ratings and Research, India’s GDP is expected to grow at 5.5% in FY21.

Question 9:____________ was unanimously nominated as the Life President of Asian Tennis Federation.
A. Anil Khanna
B. Sushil Khanna
C. Rajendra Khanna
D. Swapnesh Khanna

Answer and Explanation

Answer: A

Anil Khanna was unanimously nominated as the Life President of Asian Tennis Federation.

Question 10:__________________ will deliver anti-submarine warfare stealth corvette INS Kavaratti to the Indian Navy.
A. Cochin Shipyard
B. Garden Reach Shipbuilders and Engineers
C. Mazagon Dock Shipbuilders
D. Goa Shipyard

Answer and Explanation

Answer: B

Garden Reach Shipbuilders and Engineers (GRSE) will deliver anti-submarine warfare stealth corvette INS Kavaratti to the Indian Navy.

Daily Current Affairs: 29 January

Daily Current Affairs 29 January 2020 Current Affairs Quiz 29 January 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest