Current Affairs Quiz 31 January 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 31 January 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 31 January 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 31 January 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 31 January 2020

Question 1:India’s first underwater metro project is set to complete its East-West Project of ___________ Metro Rail Corporation by March 2022.
A. Kolkata
B. Delhi
C. Mumbai
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: A

India’s first underwater metro project is set to complete its East-West Project of Kolkata Metro Rail Corporation by March 2022

Question 2:India’s first Super Fab Lab was inaugurated in _______, Kerala under the Kerala Startup Mission (KSUM).
A. Munnar
B. Kochi
C. Thiruvananthapuram
D. Kozhikode

Answer and Explanation

Answer: B

India’s first Super Fab Lab was inaugurated in Kochi, Kerala under the Kerala Startup Mission (KSUM).

Question 3:The 17th Edition of National Handloom Expo 2020 has kicked off at _____________.
A. Bhubaneswar
B. Cuttack
C. Rourkela
D. Sambalpur

Answer and Explanation

Answer: A

The 17th Edition of National Handloom Expo 2020 has kicked off at Bhubaneswar.

Question 4:World Sustainable Summit 2020 is an annual event organized by The Energy and Resources Institute (TERI) at ____________.
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Hyderabad
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: A

World Sustainable Summit 2020 is an annual event organized by The Energy and Resources Institute (TERI) at New Delhi.

Question 5:Indian Navy has launched ‘Operation Vanilla’ to provide humanitarian assistance and disaster relief at _____________.
A. Madagascar
B. Mauritius
C. Seychelles
D. Mozambique

Answer and Explanation

Answer: A

Indian Navy has launched ‘Operation Vanilla’ to provide humanitarian assistance and disaster relief at Madagascar.

Question 6:Sheikh Khalid bin Khalifa bin Abdelaziz Al Thani has been appointed as new Prime Minister of __________.
A. UAE
B. Saudi Arabia
C. Qatar
D. Iran

Answer and Explanation

Answer: C

Sheikh Khalid bin Khalifa bin Abdelaziz Al Thani has been appointed as new Prime Minister of Qatar.

Question 7:The 11 edition of DefExpo 2020 will be held in __________ from February 5-9.
A. Bangalore
B. Jaipur
C. Lucknow
D. New Delhi

Answer and Explanation

Answer: C

The 11 edition of DefExpo 2020 will be held in Lucknow from February 5-9.

Question 8:_____________ has signed a licensing agreement with Intercontinental Exchange (ICE) Futures Europe to serve the needs and interests to the Indian energy commodities space and market participants to access Rupee-dominated Brent benchmark prices.
A. BSE
B. NSE
C. IFSC
D. MCX

Answer and Explanation

Answer: A

Bombay Stock Exchange has signed a licensing agreement with Intercontinental Exchange (ICE) Futures Europe to serve the needs and interests to the Indian energy commodities space and market participants to access Rupee-dominated Brent benchmark prices.

Question 9:___________ CEO and Managing Director Abidali Z Neemuchwala has decided to step down from the company.
A. Wipro
B. TCS
C. Infosys
D. Tech Mahindra

Answer and Explanation

Answer: A

Wipro CEO and Managing Director Abidali Z Neemuchwala has decided to step down from the company.

Question 10:Chinese smartphone brand __________ has signed an MoU with IIT Hyderabad to promote research in the field of science and technology.
A. Vivo
B. OPPO
C. Realme
D. Poco

Answer and Explanation

Answer: B

Chinese smartphone brand OPPO has signed an MoU with IIT Hyderabad to promote research in the field of science and technology.

Daily Current Affairs: 31 January

Daily Current Affairs 31 January 2020 Current Affairs Quiz 31 January 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest