Current Affairs Quiz 4 January 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 4 January 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 4 January 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 4 January 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 4 January 2018

Question 1: Siddaramaiah is the CM of ___
A. Maharashtra
B. Karnataka
C. Kerala
D. Telangana

Answer and Explanation

Answer: B

Siddaramaiah is the CM of Karnataka.

Question 2: Which city has been declared as open defecation free?
A. Vizag
B. Chennai
C. Kolkata
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: D

Hyderabad is declared as open defecation free.

Question 3: Which political party will launch new TV Channel and newspaper?
A. AAP
B. BJP
C. TDP
D. AIADMK

Answer and Explanation

Answer: D

AIADMK will launch new TV Channel and newspaper.

Question 4: Kulbhushan Jadhav is jailed in _____
A. Russia
B. Pakistan
C. China
D. N Korea

Answer and Explanation

Answer: B

Kulbhushan Jadhav is jailed in Pakistan .

Question 5: In which country are power prices negative ?
A. India
B. Germany
C. Dubai
D. California

Answer and Explanation

Answer: B

The power prices are negative in Germany.

Question 6: Harba is a missile belonging to ____
A. Russia
B. Pakistan
C. China
D. N Korea

Answer and Explanation

Answer: B

Harba is a missile belonging to Pakistan.

Question 7:Salil Parekh is the CEO of ___
A. Reliance
B. Infosys
C. CTS
D. Wipro

Answer and Explanation

Answer: B

Salil Parekh is the CEO of Infosys.

Question 8: SRL Diagnostics has reached a revenue of ___ cr
A. Rs. 1k
B. Rs. 2k
C. Rs. 3k
D. Rs. 4k

Answer and Explanation

Answer: A

SRL Diagnostics hits a revenue of Rs.1k cr.

Question 9:Which team has entered IPL after 2 years?
A. Mumbai Indians
B. Chennai Super Kings
C. Royal Challengers Bangalore
D. Kings XI Punjab

Answer and Explanation

Answer: B

CSK enters IPL after 2 years.

Question 10: Rohit Sharma belongs to ____
A. Mumbai Indians
B. Chennai Super Kings
C. Royal Challengers Bangalore
D. Kings XI Punjab

Answer and Explanation

Answer: A

Rohit Sharma belongs to Mumbai Indians.

Daily Current Affairs: 4 January

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for January-2018
Happy Learning!
Jan-1Jan-2Jan-3Jan-4

Daily Current Affairs 4 january 2018 Current Affairs Quiz january 4 2018 Current Affairs Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
Special Launch Offer: 20% off all courses till 24th Jan, 2023.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest