Content Ad 002

Current Affairs Quiz 6 January 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 6 January 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 6 January 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 6 January 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 6 January 2018

Question 1: Lalu Prasad Yadav is the ex-CM of ___
A. Maharashtra
B. Karnataka
C. Kerala
D. Bihar

Answer and Explanation

Answer: D

Lalu Prasad Yadav is the ex-CM of Bihar.

Question 2: Which state police will include a camera as a part of their uniform?
A. Maharashtra
B. Karnataka
C. Kerala
D. Bihar

Answer and Explanation

Answer: C

Kerala police will wear body cameras to improve security.

Question 3: Mamata Bannerjee unveiled the official emblem of ___ govt.
A. Assam
B. Manipur
C. West Bengal
D. Meghalaya

Answer and Explanation

Answer: C

Mamata Banerjee unveiled official emblem of West Bengal govt.

Question 4: Which state in India will form its own International School Board?
A. Maharashtra
B. Uttar Pradesh
C. Andhra Pradesh
D. Kerala

Answer and Explanation

Answer: A

Maharashtra will form its own international school curriculum.

Question 5: Which country is expected to deploy a naval destroyer in Indian Ocean?
A. India
B. Sri Lanka
C. China
D. Bangladesh

Answer and Explanation

Answer: C

China may deploy a naval destroyer in the Indian Ocean.

Question 6: ISIS declared a war against ____
A. LeT
B. Hamas
C. JeM
D. Taliban

Answer and Explanation

Answer: B

ISIS declared a war on Hamas.

Question 7:Indian economy grew at __ in 2016-17.
A. 6.1%
B. 6.5%
C. 7.1%
D. 7.5%

Answer and Explanation

Answer: C

Indian economy grew at 7.1% in 2016-17.

Question 8: TRON is a ____
A. Currency
B. TV Channel
C. Sport
D. Cryptocurrency

Answer and Explanation

Answer: D

TRON is the world’s 6th largest cryptocurrency.

Question 9: Katerina Siniakova is a ___
A. Shooter
B. Cricketer
C. Tennis Player
D. Shuttler

Answer and Explanation

Answer: C

Katerina Siniakova is a tennis player.

Question 10: Who among the following won the Shenzen Open?
A. Roger Federer
B. Leander Paes
C. PV Sindhu
D. Simona Halep

Answer and Explanation

Answer: D

Simona Halep won the Shenzen Open.

Daily Current Affairs: 6 January

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for January-2018
Happy Learning!
Jan-1Jan-2Jan-3Jan-4
Jan-5Jan-6

Daily Current Affairs 6 january 2018 Current Affairs Quiz january 6 2018 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img