Current Affairs Quiz 6 January 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 6 January 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 6 January 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 6 January 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 6 January 2019

Question 1: Hardeep S Puri has launched the _________ edition of ‘Swachh survekshan 2019’.
A. 6th
B. 5th
C. 4th
D. 7th

Answer and Explanation

Answer: C

Hardeep S Puri has launched the 4th edition of ‘Swachh survekshan 2019’.

Question 2: ______________ Govt. has been conferred the Central Board of Irrigation and Power award.
A. Telangana
B. Andhra Pradesh
C. Karnataka
D. Tamilnadu

Answer and Explanation

Answer: B

Andhra Pradesh Govt. has been conferred the Central Board of Irrigation and Power award.

Question 3: West Bengal Govt. has announced the Krishak Bandhu scheme to provide financial assistance to farmers and landless labourers, It is similar to ‘Rythu Bandhu Scheme’ of ___________ State.
A. Telangana
B. Andhra Pradesh
C. Karnataka
D. Tamilnadu

Answer and Explanation

Answer: A West Bengal Govt. has announced the Krishak Bandhu scheme to provide financial assistance to farmers and landless labourers, It is similar to ‘Rythu Bandhu Scheme’ of Telangana State.

Question 4: Pakistan has declared the ancient Hindu religious site Panj Tirath, ___________ as National heritage.
A. Multan
B. Sindh
C. Peshawar
D. Lahore

Answer and Explanation

Answer: C

Pakistan has declared the ancient Hindu religious site Panj Tirath, Peshawar as National heritage.

Question 5: Former US Defence Secretary ___________ has passed away at age 91.
A. Adam Brown
B. Cult Brown
C. Arnold Brown
D. Harold Brown

Answer and Explanation

Answer: D

Harold Brown was an American nuclear physicist who served as U.S. Secretary of Defence from 1977 to 1981, under President Jimmy Carter. Previously, in the John F. Kennedy and Lyndon B. Johnson administrations, he held the posts of Director of Defence Research and Engineering and Secretary of the Air Force

Question 6: Who is the CEO of SoftBank Group.
A. Masayoshi Nakumura
B. Satoshi Son
C. Masayoshi Son
D. Satoshi Nakumura

Answer and Explanation

Answer: C

SoftBank Group: Chairman & CEO: Masayoshi Son || Headquarters: Minato, Tokyo, Japan

Question 7: Indian Panorama Film Festival has started at Siri Fort Auditorium in ___________.
A. Kolkata
B. Mumbai
C. New Delhi
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: C

Indian Panorama Film Festival has started at Siri Fort Auditorium in New Delhi.

Question 8: Krishnamurthy V Subramanian has resigned from _____________ following his appointment as the chief economic advisor to the Government.
A. Bandhu Bank
B. Bandhan Bank
C. Buddha Bank
D. Batuk Bank

Answer and Explanation

Answer: B

Krishnamurthy V Subramanian has resigned from Bandhan Bank following his appointment as the chief economic advisor to the Government.

Question 9: Bengaluru Bulls won the Pro Kabaddi League final defeating ____________.
A. Gujarat Fortune giants
B. Kalinga Smashers
C. Jaipur Pink Panthers
D. U Mumba

Answer and Explanation

Answer: A

Bengaluru Bulls won the Pro Kabaddi League final defeating Gujarat Fortune giants.

Question 10: The 80th National Table Tennis Championship has started at Jawaharlal Nehru Indoor Stadium in __________, Odisha.
A. Bhubaneshwar
B. Cuttack
C. Konrad
D. Mahanadi

Answer and Explanation

Answer: B

The 80th National Table Tennis Championship has started at Jawaharlal Nehru Indoor Stadium in Cuttack, Odisha.

Daily Current Affairs: 6 January

General Knowledge Tests for January-2019
Happy Learning!
Jan-1Jan-2Jan-3Jan-4Jan-5
Jan-6Jan-7Jan-8Jan-9Jan-10
Jan-11Jan-12Jan-13Jan-14Jan-15
Jan-16Jan-17Jan-18Jan-19Jan-20
Jan-21Jan-22Jan-23Jan-24Jan-25
Jan-26Jan-27Jan-28Jan-29Jan-30
Jan-31

Daily Current Affairs 6 January 2019 Current Affairs Quiz 6 January 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest