Current Affairs Quiz 7 January 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 7 January 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 7 January 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 7 January 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 7 January 2018

Question 1: Haj House in __ is being repainted due to conflicts
A. Maharashtra
B. Karnataka
C. Uttar Pradesh
D. Bihar

Answer and Explanation

Answer: C

Haj House in Uttar Pradesh is repainted white from saffron.

Question 2: How many railway stations will be equipped with Wi-Fi by March 2019?
A. 6,500
B. 7,500
C. 8,500
D. 9,500

Answer and Explanation

Answer: C

8,500 railway stations will be equipped with Wi-Fi.

Question 3:As of now, how many railway stations are equipped with Wi-Fi under the Digital India initiative?.
A. 216
B. 217
C. 218
D. 219

Answer and Explanation

Answer: A

216 railway stations are equipped with Wi-Fi under the Digital India initiative.

Question 4: Which country has declared victory over anti-govt protests?
A. Iran
B. Iraq
C. Saudi Arabia
D. Afghanistan

Answer and Explanation

Answer: A

Iran declares victory over anti-govt protests.

Question 5: Tiangong-1 is a ____
A. Satellite
B. Rocket
C. Spacelab
D. Missile

Answer and Explanation

Answer: C

Tiangong-1 is a spacelab.

Question 6: Tiangong-1 is declared out of control by ___
A. India
B. China
C. US
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: B

Tiangong-1 is declared out of control by China.

Question 7:Travis Kalanick is the co-founder of ___.
A. Flipkart
B. Paypal
C. Ola
D. Uber

Answer and Explanation

Answer: D

Travis Kalanick is the co-founder of Uber.

Question 8: Benchmark will sell 15% of its stock in _____
A. Ola
B. Uber
C. Taxi Taxi
D. Meru

Answer and Explanation

Answer: B

Benchmark to sell 15% of its stock from Uber.

Question 9: Alastair Cook is a ______
A. Shooter
B. Cricketer
C. Tennis Player
D. Shuttler

Answer and Explanation

Answer: B

Alastair Cook is a cricketer from England.

Question 10: Who among the following is world number 1 badminton player?
A. Saina Nehwal
B. Prannoy
C. PV Sindhu
D. Tai Tzu Ying

Answer and Explanation

Answer: D

Tai Tzu Ying is world number 1 badminton player.

Daily Current Affairs: 7 January

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for January-2018
Happy Learning!
Jan-1Jan-2Jan-3Jan-4
Jan-5Jan-6Jan-7Jan-8

Daily Current Affairs 7 january 2018 Current Affairs Quiz january 7 2018 Current Affairs Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest