Current Affairs Quiz 8 January 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 8 January 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 8 January 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 8 January 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 8 January 2019

Question 1: What is the currency of Malaysia?
A. Ringgit
B. Peso
C. Baht
D. Malaysian Dollar

Answer and Explanation

Answer: A

Malaysia: Capital: Kuala Lumpur || Currency: Malaysian ringgit.

Question 2: Who is the Union Cabinet HRD Minister of India?
A. Satya Pal Singh
B. Prakash Javadekar
C. Upendra Kushwaha
D. Priya Mahajan

Answer and Explanation

Answer: B

Ministry of Human Resource Development: Minister: Prakash Javadekar || Minister of State: Dr. Satya Pal Singh, Shri Upendra Kushwaha || Headquarters: New Delhi

Question 3: When was World Bank Group founded?
A. 1944
B. 1946
C. 1951
D. 1947

Answer and Explanation

Answer: A

President: Jim Yong Kim || Headquarters: Washington, D.C., United States || CEO: Kristalina Georgieva (2 Jan 2017–) || Founded: 1944 || Founders: John Maynard Keynes, Harry Dexter White

Question 4: Who is the Governor of Assam?
A. Sarbananda Mukhi
B. Jagdish Mukhi
C. Jagdish Sonowal
D. Sarbananda Sonowal

Answer and Explanation

Answer: B

Assam:- Capital: Dispur || Governor: Jagdish Mukhi || Chief Minister: Sarbananda Sonowal

Question 5: The __________ Golden Globe Awards to honour the best in films and television of calendar year 2018 was held at Beverly Hills, California.
A. 76th
B. 77th
C. 78th
D. 79th

Answer and Explanation

Answer: A

The 76th Golden Globe Awards to honour the best in films and television of calendar year 2018 was held at Beverly Hills, California.

Question 6: Group of States’ Finance Ministers (GoFM) has approved levy of ___________‘calamity cess’ by Kerala for two years to fund rehabilitation.
A. 0.1%
B. 2.0%
C. 1.0%
D. 0.5%

Answer and Explanation

Answer: C

Group of States’ Finance Ministers (GoFM) has approved levy of 1% ‘calamity cess ’ by Kerala for two years to fund rehabilitation.

Question 7: Govt. has launched a Yarn Bank Scheme as of the component of ___________ to alter fluctuation in yarn price.
A. PowerTax India
B. TaxPower India
C. PowerTex India
D. TexPower India

Answer and Explanation

Answer: C

Govt. has launched a Yarn Bank Scheme as of the component of PowerTex India to alter fluctuation in yarn price.

Question 8: Gita Gopinath has joined IMF as _____________ replacing Maurice Obstfeld, who retired on December 31.
A. Chief Economist
B. Chief Financial Analyst
C. Chief Managing Director
D. Chief Financial Officer

Answer and Explanation

Answer: A

Gita Gopinath has joined IMF as its chief economist replacing Maurice Obstfeld, who retired on December 31.

Question 9: The 2019 Maharashtra Open is a 2019 ATP World Tour tennis tournament. It will be the 24th edition of the only ATP tournament played in India and will take place in ____________, India.
A. Pune
B. Mumbai
C. Nagpur
D. Nasik

Answer and Explanation

Answer: A

The 2019 Maharashtra Open (also known as the Tata Open Maharashtra for sponsorship reasons) is a 2019 ATP World Tour tennis tournament played on outdoor hard courts. It will be the 24th edition of the only ATP tournament played in India and will take place in Pune, India.

Question 10: Rohit Danu of ____________ FC has became the youngest goal-scorer in the I-League.
A. Mohan Bagan
B. Indian Arrows
C. East Bengal
D. Bengaluru FC

Answer and Explanation

Answer: B

Rohit Danu of Indian Arrows FC has become the youngest goal-scorer in the I-League.

Daily Current Affairs: 8 January

General Knowledge Tests for January-2019
Happy Learning!
Jan-1Jan-2Jan-3Jan-4Jan-5
Jan-6Jan-7Jan-8Jan-9Jan-10
Jan-11Jan-12Jan-13Jan-14Jan-15
Jan-16Jan-17Jan-18Jan-19Jan-20
Jan-21Jan-22Jan-23Jan-24Jan-25
Jan-26Jan-27Jan-28Jan-29Jan-30
Jan-31

Daily Current Affairs 8 January 2019 Current Affairs Quiz 8 January 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest