Current Affairs Quiz 8 January 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 8 January 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 8 January 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 8 January 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 8 January 2020

Question 1:Defence Minister Rajnath Singh has inaugurated the National Traders Convention in_____________.
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Jodhpur
D. Udaipur

Answer and Explanation

Answer: A

Defence Minister Rajnath Singh has inaugurated the National Traders Convention at Ramlila Maidan, Delhi.

Question 2:______________ Government will set up Vikram Sarabhai Children Innovation Center in state.
A. Karnataka
B. Gujarat
C. Maharashtra
D. Tamil Nadu

Answer and Explanation

Answer: B

Gujarat Government will set up Vikram Sarabhai Children Innovation Center in state.

Question 3: Gujarat Chief Minister Vijay Rupani inaugurated International Kite Festival 2020 in ____________ as a part of the official celebration of ‘Uttarayan’or ‘Makar Sankranti’.
A. Ahmedabad
B. Gandhinagar
C. Surat
D. Vadodara

Answer and Explanation

Answer: A

Gujarat Chief Minister Vijay Rupani inaugurated International Kite Festival 2020 in Ahmedabad as a part of the official celebration of ‘Uttarayan’ or ‘Makar Sankranti’.

Question 4:_____________ will host the 3rd international symposium on Marine Ecosystems Challenges and Opportunities (MECOS-3).
A. Kochi
B. Thiruvananthapuram
C. Munnar
D. Coimbatore

Answer and Explanation

Answer: A

Kochi will host the 3rd international symposium on Marine Ecosystems Challenges and Opportunities (MECOS-3).

Question 5:What is the Capital of Cuba?
A. Havana
B. Santo Domingo
C. Varadero
D. Lima

Answer and Explanation

Answer: A

Cuba: Capital: Havana || President: Miguel Díaz-Canel

Question 6:ISRO has proposed Human Space Flight Centre (HSFC) at Challakere in Chitradurga district of ___________.
A. Kerala
B. Tamil Nadu
C. Karnataka
D. Andhra Pradesh

Answer and Explanation

Answer: C

ISRO has proposed Human Space Flight Centre (HSFC) at Challakere in Chitradurga district of Karnataka.

Question 7:Uber Technologies and automaker ______________ have teamed up to develop Electric Air Taxis which is aimed to make small self-flying cars to ease urban congestion.
A. Ford Motor
B. Tata Motor
C. Hyundai Motor
D. Chevrolet

Answer and Explanation

Answer: C

Uber Technologies and automaker Hyundai Motor have teamed up to develop Electric Air Taxis which is aimed to make small self-flying cars to ease urban congestion.

Question 8:The two Indian private sector lenders __________ and ICICI Bank will close their operations in Sri Lanka.
A. Axis Bank
B. Kotak Bank
C. HDFC Bank
D. Yes Bank

Answer and Explanation

Answer: A

The two Indian private sector lenders Axis Bank and ICICI Bank will close their operations in Sri Lanka.

Question 9:According to National Statistical Office (NSO), India’s GDP Growth has been forecasted to ___________ in the current fiscal.
A. 5.0%
B. 5.2%
C. 5.3%
D. 5.5%

Answer and Explanation

Answer: A

According to National Statistical Office (NSO), India’s GDP Growth has been forecasted to 5% in the current fiscal.

Question 10:The first edition of Khelo India University Games is scheduled to be held at the KIIT University in __________.
A. Cuttack
B. Bhubaneswar
C. Puri
D. Rourkela

Answer and Explanation

Answer: B

The first edition of Khelo India University Games is scheduled to be held at the KIIT University in Bhubaneswar.

Daily Current Affairs: 8 January

Daily Current Affairs 8 January 2020 Current Affairs Quiz 8 January 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest