Current Affairs Quiz 9 January 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 9 January 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 9 January 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 9 January 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 9 January 2018

Question 1: Which state has banned E-cigarettes?
A. Maharashtra
B. Karnataka
C. Uttar Pradesh
D. Bihar

Answer and Explanation

Answer: D

Bihar govt has banned E-cigarettes.

Question 2: What is the market capitalisation of Amazon?
A. 500 billion dollars
B. 600 billion dollars
C. 700 billion dollars
D. 800 billion dollars

Answer and Explanation

Answer: B

The market capitalisation of Amazon is $600 bn.

Question 3:Patanjali is led by ____
A. Ravi Shankar
B. Baba Ramdev
C. Ravi Shastri
D. Baba Rama

Answer and Explanation

Answer: B

Patanjali is led by Baba Ramdev.

Question 4: Which country will host Winter Olympics 2018?
A. US
B. N Korea
C. S Korea
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: C

South Korea will host Winter Olympics 2018.

Question 5: Terbutaline is a substance found in ____
A. Fruits
B. Vegetables
C. Cough syrup
D. Meat

Answer and Explanation

Answer: C

Terbutaline is a banned substance found in Cough syrup.

Question 6: Ricky Ponting is the former ____ cricket team captain
A. Australia
B. China
C. US
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: A

Ricky Ponting is former Australian cricket team captain.

Question 7:Sunny Ray is the co-founder of ___.
A. Ethereum
B. Paypal
C. Unocoin
D. Bitcoin

Answer and Explanation

Answer: C

Sunny Ray is the co-founder of Unocoin.

Question 8: Jeff Bezos is the founder and CEO of ___
A. Ola
B. Patanjali
C. Flipkart
D. Amazon

Answer and Explanation

Answer: D

Jeff Bezos is the founder and CEO of Amazon.

Question 9: Yusuf Pathan is a ___
A. Shooter
B. Cricketer
C. Tennis Player
D. Shuttler

Answer and Explanation

Answer: B

Yusuf Pathan is an Indian cricketer.

Question 10: Who among the following will coach Delhi Daredevils in IPL 2018?
A. MS Dhoni
B. Chris Gayle
C. Ravi Shastri
D. Ricky Ponting

Answer and Explanation

Answer: D

Ricky Ponting will coach Delhi Daredevils in IPL 2018.

Daily Current Affairs: 9 January

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for January-2018
Happy Learning!
Jan-1Jan-2Jan-3Jan-4
Jan-5Jan-6Jan-7Jan-8
Jan-9Jan-10Jan-11Jan-12

Daily Current Affairs 9 january 2018 Current Affairs Quiz january 9 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]