Current Affairs Quiz 9 January 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 9 January 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 9 January 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 9 January 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 9 January 2019

Question 1: Where is the headquarter of Association of Tennis Professionals?
A. London
B. Paris
C. New York
D. Madrid

Answer and Explanation

Answer: A

Association of Tennis Professionals (ATP): Chairman‎: ‎Chris Kermode || Headquarters: London, United Kingdom

Question 2: Who is the Governor of Maharashtra?
A. Devendra Rao
B. C Vidyasagar Rao
C. C Vidyasagar Fadnavis
D. Vidyasagar Fadnavis

Answer and Explanation

Answer: B

Maharashtra:- Governor: C. Vidyasagar Rao || Chief Minister: Devendra Fadnavis

Question 3: When was Sashastra Seema Bal founded?
A. 1966
B. 1965
C. 1964
D. 1963

Answer and Explanation

Answer: D

Founded: 1963 || General nature: Federal law enforcement || Headquarters: New Delhi || Motto: Service, Security and Brotherhood || Abbreviation: SSB || Operations jurisdiction: IN

Question 4: The Central Statistics Office is a ______________ Agency, is located in Delhi.
A. Governmental
B. Quasi-Governmental
C. Private
D. PPP

Answer and Explanation

Answer: A

The Central Statistics Office is a governmental agency in India under the Ministry of Statistics and Programme Implementation responsible for co-ordination of statistical activities in India, and evolving and maintaining statistical standards. It has a well-equipped Graphical Unit. The CSO is located in Delhi.

Question 5: Global Aviation Summit 2019 will be organized by the Ministry of Civil Aviation in collaboration with _________.
A. FICCI
B. CCI
C. DGCA
D. IAF

Answer and Explanation

Answer: A

Global Aviation Summit 2019 will be organized by the Ministry of Civil Aviation in collaboration with FICCI.

Question 6: Maharashtra will host the 2nd edition of the Khelo India Youth Games at Balewadi Sports Complex in __________.
A. Mumbai
B. Nasik
C. Pune
D. Nagpur

Answer and Explanation

Answer: C

Maharashtra will host the 2nd edition of the Khelo India Youth Games at Balewadi Sports Complex in Pune.

Question 7: World’s largest cricket stadium is being constructed in ____________ with a capacity of 1,10,000.
A. Kolkata
B. Mumbai
C. Ahmedabad
D. Bangalore

Answer and Explanation

Answer: C

World’s largest cricket stadium is being constructed in Ahmedabad with a capacity of 1,10,000.

Question 8: Tesla has begun the construction of its ___________ Giga factory which is Tesla’s 1st factory outside the United States.
A. Shanghai
B. Tokyo
C. Jakarta
D. New Delhi

Answer and Explanation

Answer: A

Tesla has begun the construction of its Shanghai Gigafactory which is Tesla’s 1st factory outside the United States.

Question 9: Global Aviation Summit 2019 will be held in Mumbai with a theme of ____________.
A. Flying for all
B. Flying for everyone
C. Flying for cause
D. Flying for humanity

Answer and Explanation

Answer: A

Global Aviation Summit 2019 will be held in Mumbai with a theme of ‘Flying for all’.

Question 10: The _______ edition of the Raisina Dialogue started in New Delhi with a inaugural address of Norway Prime Minister Ms Erna Solberg.
A. 5th
B. 4th
C. 6th
D. 7th

Answer and Explanation

Answer: B

The 4th edition of the Raisina Dialogue started in New Delhi with a inaugural address of Norway Prime Minister Ms Erna Solberg.

Daily Current Affairs: 9 January

General Knowledge Tests for January-2019
Happy Learning!
Jan-1Jan-2Jan-3Jan-4Jan-5
Jan-6Jan-7Jan-8Jan-9Jan-10
Jan-11Jan-12Jan-13Jan-14Jan-15
Jan-16Jan-17Jan-18Jan-19Jan-20
Jan-21Jan-22Jan-23Jan-24Jan-25
Jan-26Jan-27Jan-28Jan-29Jan-30
Jan-31

Daily Current Affairs 9 January 2019 Current Affairs Quiz 9 January 2019 Current Affairs Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
Special Launch Offer: 20% off all courses till 24th Jan, 2023.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest