Current Affairs Quiz 10th 11th July 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 10th 11th July 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 10th 11th July 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 10th 11th July 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 10th 11th July 2020

Question 1:Rahul Johri has stepped down as _________ CEO.
A. BCCI
B. IOA
C. IPL
D. ISL

Answer and Explanation

Answer: A

  • Rahul Johri has stepped down as BCCI CEO.
  • BCCI: President: Sourav Ganguly || Women’s coach: WV Raman || Men’s coach: Ravi Shastri || Secretary: Jay Shah || Headquarters: Mumbai
  • Question 2: Central Board of Direct Taxes and _____________ have signed MoU for data exchange.
    A. RBI
    B. SEBI
    C. NABARD
    D. PFRDA

    Answer and Explanation

    Answer: B

  • Central Board of Direct Taxes and Securities and Exchange Board of India have signed MoU for data exchange.
  • CBDT: HeadQuarters: New Delhi || Chairman: Pramod Chandra Mody
  • SEBI: Headquarters: Mumbai || Chairperson: Ajay Tyagi
  • Question 3:World Population Day is an annual event, observed on __________ every year, which seeks to raise awareness of global population issues.
    A. July 14
    B. July 13
    C. July 11
    D. July 12

    Answer and Explanation

    Answer: C

  • World Population Day is an annual event, observed on July 11 every year, which seeks to raise awareness of global population issues.
  • The event was established by the Governing Council of the United Nations Development Programme in 1989.
  • Question 4:Indian Institute of Technology __________ in collaboration with NVIDIA to establish India’s first NVIDIA AI Technology Center (NVAITC).
    A. Mumbai
    B. Hyderabad
    C. Delhi
    D. Kanpur

    Answer and Explanation

    Answer: B

  • Indian Institute of Technology Hyderabad in collaboration with NVIDIA to establish India’s first NVIDIA AI Technology Center (NVAITC).
  • Nvidia Corporation, is an American multinational technology company incorporated in Delaware and based in Santa Clara, California. It designs graphics processing units for the gaming and professional markets, as well as system on a chip units for the mobile computing and automotive market.
  • CEO: Jensen Huang || Headquarters: Santa Clara, California
  • Question 5:____________ has formed a working group to examine the feasibility of Pandemic Risk Pool headed by Suresh Mathur, Executive Director, Irdai.
    A. IRDAI
    B. SEBI
    C. NABARD
    D. RBI

    Answer and Explanation

    Answer: A

  • Insurance Regulatory and Development Authority of India has formed a working group to examine the feasibility of Pandemic Risk Pool headed by Suresh Mathur, Executive Director, Irdai.
  • IRDAI: Headquarters: Hyderabad || Chairperson: Subhash Chandra Khuntia
  • Question 6:_________ has now partnered with LIC Mutual Fund to power its eKYC services.
    A. MCX
    B. NSE
    C. BSE
    D. INX

    Answer and Explanation

    Answer: C

  • BSE has now partnered with LIC Mutual Fund to power BSE eKYC services.
  • BSE: HQ: Mumbai || Chairman: Vikramajit Sen || MD & CEO: Ashishkumar Chauhan
  • LIC Mutual Fund: HQ: Mumbai || Chairman‎: ‎ VK Chopra
  • Question 7:State Bank of India will invest up to 1760 crore in ________.
    A. PNB Bank
    B. PMC Bank
    C. Yes Bank
    D. MSC Bank

    Answer and Explanation

    Answer: C

  • State Bank of India will invest up to 1760 crore in Yes Bank.
  • SBI: Chairperson: Rajnish Kumar || Headquarters: Mumbai
  • Yes Bank: CEO: Prashant Kumar || Headquarters: Mumbai
  • Question 8:PM Modi has inaugurated Asia’s largest Solar Energy Project in Rewa, ___________.
    A. Gujarat
    B. Rajasthan
    C. Karnataka
    D. Madhya Pradesh

    Answer and Explanation

    Answer: D

  • PM Modi has inaugurated Asia’s largest Solar Energy Project in Rewa, Madhya Pradesh.
  • Rewa Ultra Mega Solar Limited (RUMSL) is a Joint Venture of Solar Energy Corporation of India and Madhya Pradesh UrjaVikas Nigam Limited.
  • Question 9:Government of India has approved Rs _____________ Fund for Agriculture Infrastructure for a medium to long term debt financing facility.
    A. 4 Lakh Crore
    B. 3 Lakh Crore
    C. 2 Lakh Crore
    D. 1 Lakh Crore

    Answer and Explanation

    Answer: D

  • Government of India has approved Rs 1 Lakh Crore Fund for Agriculture Infrastructure for a medium to long term debt financing facility.
  • It was announced by Union Agriculture Minister Narendra Singh Tomar.
  • Question 10:_____________ has been chosen as Ambassador for Toronto International Film Festival
    A. Deepika Padukone
    B. Priyanka Chopra
    C. Anushka Sharma
    D. Antima Mishra

    Answer and Explanation

    Answer: B

  • Priyanka Chopra has been chosen as Ambassador for Toronto International Film Festival
  • Toronto, the capital of the province of Ontario, is a major Canadian city along Lake Ontario’s northwestern shore.
  • Daily Current Affairs: 10th 11th July

    Daily Current Affairs 10th-11th July 2020 Current Affairs Quiz 10th-11th July 2020 Current Affairs Infographic




    Pin It on Pinterest