Current Affairs Quiz 11 July 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 11 July 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 11 July 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 11 July 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 11 July 2019

Question 1:What is the Currency of South Korea?
A. won
B. dong
C. yuan
D. yen

Answer and Explanation

Answer: A

Capital: Seoul || Currency: South Korea won ||

Question 2:Who is the champion of FIBA Women’s EuroBasket 2019?
A. Germany
B. Spain
C. France
D. Portugal

Answer and Explanation

Answer: B

FIBA Women’s EuroBasket 2019: Host nations: Latvia and Serbia || Champions: Spain || Runner-up: France

Question 3:The 129th Durand Cup Football Tournament will be held in ________.
A. Maharashtra
B. Goa
C. Kerala
D. West Bengal

Answer and Explanation

Answer: D

The 129th Durand Cup Football Tournament will be held in West Bengal.

Question 4:__________ has been appointed as the Head of Directorate General of Civil Aviation.
A. Arun Kumar
B. Atul Kumar
C. Aruna Kumar
D. Anup Kumar

Answer and Explanation

Answer: A

Arun Kumar has been appointed as the Head of Directorate General of Civil Aviation. The Directorate General of Civil Aviation is the Indian governmental regulatory body for civil aviation under the Ministry of Civil Aviation.

Question 5:RBI has finalised a three-year roadmap for medium term objective of Project ‘________’.
A. Utkarsh 2022
B. Utkrishtha 2022
C. Upkaar 2022
D. Utkar 2022

Answer and Explanation

Answer: A

RBI has finalised a three-year roadmap for medium term objective of Project ‘Utkarsh 2022’. Objective: Strengthening the regulatory and supervisory mechanism of RBI.

Question 6:Who is the CEO of Vodafone Group?
A. Vittorio Coal
B. Ernest Harrison
C. Nick Read
D. Gerard Kleisterlee

Answer and Explanation

Answer: C

Nick Read is a British businessman, and the CEO Vodafone Group.

Question 7:FanMojo has appointed Cricketer __________ as Its Brand Ambassador.
A. ‎Pranav Dhanawade
B. ‎Mayank Agarwal
C. Prithvi Shaw
D. Shubman Gill

Answer and Explanation

Answer: C

FanMojo has appointed Cricketer Prithvi Shaw as Its Brand Ambassador. Fanmojo.in is a e-sports venture where users play skill based games as a Fantacy Cricket.

Question 8:Movie ‘Gully Boy’ has been awarded ‘Network for the Promotion of Asian Cinema’ Award (NETPAC Award) at 23rd Bucheon International Fantastic Film Festival in ___________.
A. Japan
B. China
C. South Korea
D. North Korea

Answer and Explanation

Answer: C

Movie ‘Gully Boy’ has been awarded ‘Network for the Promotion of Asian Cinema’ Award (NETPAC Award) at 23rd Bucheon International Fantastic Film Festival in South Korea.

Question 9:World Population day is an annual event, observed on ____________ every year, which seeks to raise awareness of global population issues.
A. July 11
B. July 12
C. July 13
D. July 14

Answer and Explanation

Answer: A

World Population day is an annual event, observed on July 11 every year, which seeks to raise awareness of global population issues.

Question 10:State Cooperative Seed Federation of ___________ is going to produce high quality seeds branded as ‘Sah-Beej’.
A. Haryana
B. Punjab
C. Madhya Pradesh
D. Rajasthan

Answer and Explanation

Answer: C

State Cooperative Seed Federation of Madhya Pradesh is going to produce high quality seeds branded as ‘Sah-Beej’.

Daily Current Affairs: 11 July

General Knowledge Tests for july-2019
Happy Learning!
July-1July-2July-3July-4July-5
July-6July-7July-8July-9July-10
July-11July-12July-13July-14July-15
July-16July-17July-18July-19July-20
July-21July-22July-23July-24July-25
July-26July-27July-28July-29July-30
July-31

Daily Current Affairs 11 July 2019 Current Affairs Quiz 11 July 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest