Current Affairs Quiz 12 July 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 12 July 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 12 July 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 12 July 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 12 July 2019

Question 1:Where is the Headquarter of GAIL India?
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Kolkata
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: A

Founded: 1984 || Headquarters: New Delhi, India || CEO: Bhuwan Chandra Tripathi

Question 2:NABARD will raise Rs ___________ via Non-Convertible Debentures in 2019-20.
A. 40000 Crore
B. 50000 Crore
C. 60000 Crore
D. 70000 Crore

Answer and Explanation

Answer: C

NABARD will raise Rs 60000 Crore via Non-Convertible Debentures in 2019-20.

Question 3:An MoU is signed between Prasar Bharati and __________ for Research Collaboration.
A. IIT Kanpur
B. IIT Kharagpur
C. IIT Bombay
D. IIT Delhi

Answer and Explanation

Answer: D

An MoU is signed between Prasar Bharati and IIT Kanpur for Research Collaboration.

Question 4:After Malala delivered an impassioned speech at the United Nations headquarters on the need for gender equality in education on _________, 2013, the day has been declared as the World Malala Day by the United Nations.
A. July 12
B. July 13
C. July 14
D. July 15

Answer and Explanation

Answer: A

After Malala delivered an impassioned speech at the United Nations headquarters on the need for gender equality in education on July 12, 2013, the day has been declared as the World Malala Day by the United Nations.

Question 5:___________ will host 2020 World Future Energy Summit.
A. Oman
B. Sharjah
C. Dubai
D. Abu Dhabi

Answer and Explanation

Answer: D

Abu Dhabi will host 2020 World Future Energy Summit. Abu Dhabi is the capital and the second most populous city of the United Arab Emirates, and also capital of the Emirate of Abu Dhabi, the largest of the UAE’s seven emirates.

Question 6:National Simplicity Day is observed on July _______ in the honour of Thoreau who was an advocate for living a life of simplicity.
A. 11th
B. 13th
C. 12th
D. 14th

Answer and Explanation

Answer: C

National Simplicity Day is observed on July 12th in the honour of Thoreau who was an advocate for living a life of simplicity.

Question 7:Actor _________ is the only Indian in FORBES WORLD’S HIGHEST PAID ENTERTAINER 2019 list at 33rd Position.
A. Salman Khan
B. Shahrukh Khan
C. Aamir Khan
D. Akshay Kumar

Answer and Explanation

Answer: D

Actor Akshay Kumar is the only Indian in FORBES WORLD’S HIGHEST PAID ENTERTAINER 2019 list at 33rd Position.

Question 8:The Constitution of India → Schedule VII → Union List → Entry 82 has given the power to the Central Government to levy a tax on any income other than agricultural income, which is defined in Section 10 of the Income Tax Act, _________.
A. 1951
B. 1971
C. 1961
D. 1981

Answer and Explanation

Answer: C

The Constitution of India → Schedule VII → Union List → Entry 82 has given the power to the Central Government to levy a tax on any income other than agricultural income, which is defined in Section 10 of the Income Tax Act, 1961.

Question 9:The 18th edition of FIFA U-17 World Cup will be held in ___________ from 26 October 2019.
A. Brazil
B. Argentina
C. Spain
D. USA

Answer and Explanation

Answer: A

The 18th edition of FIFA U-17 World Cup will be held in Brazil from 26 October 2019.

Question 10:The 4th edition of World Wealth Yoga Championship 2019 was held in _________, Bulgaria.
A. Bucharest
B. Belgrade
C. Sofia
D. Varna

Answer and Explanation

Answer: C

The 4th edition of World Wealth Yoga Championship 2019 was held in Sofia, Bulgaria.

Daily Current Affairs: 12 July

General Knowledge Tests for july-2019
Happy Learning!
July-1July-2July-3July-4July-5
July-6July-7July-8July-9July-10
July-11July-12July-13July-14July-15
July-16July-17July-18July-19July-20
July-21July-22July-23July-24July-25
July-26July-27July-28July-29July-30
July-31

Daily Current Affairs 12 July 2019 Current Affairs Quiz 12 July 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest