Current Affairs Quiz 13 July 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 13 July 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 13 July 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 13 July 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 13 July 2019

Question 1:The foundation stone of India’s first Dolphin Research Centre will be laid in ___________.
A. Kanpur
B. Kolkata
C. Varanasi
D. Patna

Answer and Explanation

Answer: D

The foundation stone of India’s first Dolphin Research Centre will be laid in Patna.

Question 2:_____________ has launched ‘Operation Thirst’ with a aim to crack down selling of Unauthorized Packaged Drinking Water.
A. Recurve Police Force
B. Railway Police Force
C. Research Police Force
D. Reserve Police Force

Answer and Explanation

Answer: B

Railway Police Force has launched ‘Operation Thirst’ with a aim to crack down selling of Unauthorized Packaged Drinking Water.

Question 3:Diplomat __________ has been appointed as Secretary of Overseas Indian Affairs in Ministry of External Affairs.
A. Vikas Luhadiya
B. Vikas Shah
C. Vikas Sinha
D. Vikas Swarup

Answer and Explanation

Answer: D

Diplomat Vikas Swarup has been appointed as Secretary of Overseas Indian Affairs in Ministry of External Affairs.

Question 4:_________ Govt. will set-up India’s 1st Elephant Rehabilitation Center in Kuttoor.
A. Kerala
B. Karnataka
C. Goa
D. Tamil Nadu

Answer and Explanation

Answer: A

Kerala Govt. will set-up India’s 1st Elephant Rehabilitation Center in Kuttoor.

Question 5:__________ of Chine will host the 44th session of the World Heritage Committee in 2020.
A. Fuzhou
B. Xiamen
C. Hangzhou
D. Quanzhou

Answer and Explanation

Answer: A

Fuzhou of Chine will host the 44th session of the World Heritage Committee in 2020.

Question 6:What is the Capital of Australia?
A. Sydney
B. Perth
C. Melbourne
D. Canberra

Answer and Explanation

Answer: C

Prime minister: Scott Morrison || Capital: Canberra || Currency: Australian dollar

Question 7:_____________ has inducted the World’s Largest Metal Dome encasing the destroyed reactor at Chernobyl Plant.
A. Belarus
B. Poland
C. Russia
D. Ukraine

Answer and Explanation

Answer: D

Ukraine has inducted the World’s Largest Metal Dome encasing the destroyed reactor at Chernobyl Plant.

Question 8:___________ has been appointed as CEO of Accenture.
A. David P. Rowland
B. Joseph Glickauf
C. Julie Sweet
D. Arthur Andersen

Answer and Explanation

Answer: C

Julie Sweet has been appointed as CEO of Accenture.

Question 9:Anshula Kant of India has been MD and CFO of ____________.
A. World Bank
B. IMF
C. World Economic Forum
D. IFC

Answer and Explanation

Answer: A

Anshula Kant of India has been MD and CFO of World Bank.

Question 10:Flipkart has launched a Credit Card ‘Flipkart Axis Bank Credit Card’ in a partnership with Axis Bank and _________.
A. RuPay
B. Visa
C. MasterCard
D. Pay Wave

Answer and Explanation

Answer: C

Flipkart has launched a Credit Card ‘Flipkart Axis Bank Credit Card’ in a partnership with Axis Bank and Mastercard.

Daily Current Affairs: 13 July

General Knowledge Tests for july-2019
Happy Learning!
July-1July-2July-3July-4July-5
July-6July-7July-8July-9July-10
July-11July-12July-13July-14July-15
July-16July-17July-18July-19July-20
July-21July-22July-23July-24July-25
July-26July-27July-28July-29July-30
July-31

Daily Current Affairs 13 July 2019 Current Affairs Quiz 13 July 2019 Current Affairs Infographic

Pin It on Pinterest