Current Affairs Quiz 14 July 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 14 July 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 14 July 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 14 July 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 14 July 2019

Question 1:Government has appointed ___________as the Director General of Fire Services, Civil Defence and Home Guard.
A. G Satish Reddy
B. Alok Verma
C. M Nageswar Rao
D. Vineet Narain

Answer and Explanation

Answer: C

Government has appointed M Nageswar Rao as the Director General of Fire Services, Civil Defence and Home Guard.

Question 2:______________ Government has announced ‘Janata Clinics’ and ‘Ease of Doing Farming’ in the state.
A. Madhya Pradesh
B. Rajasthan
C. Karnataka
D. Punjab

Answer and Explanation

Answer: B

Rajasthan Government has announced ‘Janata Clinics’ and ‘Ease of Doing Farming’ in the state.

Question 3:Who is the Lieutenant Governor of Delhi?
A. Najeeb Jung
B. Kapil Mishra
C. Manish Sisodia
D. Anil Baijal

Answer and Explanation

Answer: D

Chief Minister of Delhi: Arvind Kejriwal || Lieutenant Governor of Delhi: Anil Baijal.

Question 4:The 2nd edition of Global Manufacturing and Industrialisation Summit (GMIS) is being held in the _____________ city of Yekaterinburg.
A. Russia
B. Japan
C. China
D. South Korea

Answer and Explanation

Answer: A

The 2nd edition of Global Manufacturing and Industrialisation Summit (GMIS) is being held in the Russian city of Yekaterinburg.

Question 5:USA lawmakers have passed a bill aimed at lifting the present __________ country-cap on issuing Green Cards.
A. 9.0%
B. 8.0%
C. 6.0%
D. 7.0%

Answer and Explanation

Answer: D

USA lawmakers have passed a bill aimed at lifting the present 7.0% country-cap on issuing Green Cards.

Question 6:João Gilberto who recently passed away, was a _________ singer, songwriter, and guitarist, who was a pioneer of the musical genre of bossa nova in the late 1950s.
A. Spanish
B. Argentine
C. Brazilian
D. German

Answer and Explanation

Answer: C

João Gilberto, was a Brazilian singer, songwriter, and guitarist, who was a pioneer of the musical genre of bossa nova in the late 1950s.

Question 7:Where is the Headquarter of International Court of Justice?
A. Vienna
B. Berlin
C. The Hague
D. Geneva

Answer and Explanation

Answer: C

ICG: Headquarters: The Hague (Netherlands) || Established: June 1945 || President: Judge Abdulqawi Ahmed Yusuf (Somalia).

Question 8:__________ has become 1st major economy to impose a tax named GAFA tax (an acronym for Google, Apple, Facebook and Amazon) on Digital Giants.
A. Italy
B. Portugal
C. France
D. Croatia

Answer and Explanation

Answer: C

France has become 1st major economy to impose a tax named GAFA tax (an acronym for Google, Apple, Facebook and Amazon) on Digital Giants.

Question 9:Where is the Headquarter of United Nations Development Programme?
A. New York
B. Paris
C. Washington DC
D. Landon

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: New York || Founded: 22 November 1965, United States || Head: Achim Steiner || Abbreviation: UNDP || Parent organization: United Nations Economic and Social Council || Awards: Shorty Social Good Award for Best in Live Events

Question 10:Asian Junior Wrestling Championships has started in __________.
A. Indonesia
B. Malaysia
C. Thailand
D. Laos

Answer and Explanation

Answer: C

Asian Junior Wrestling Championships has started in Thailand. Sachin Rana has won Silver Medal in Men’s 60KG Category at Asian Junior Wrestling Championships.

Daily Current Affairs: 14 July

General Knowledge Tests for july-2019
Happy Learning!
July-1July-2July-3July-4July-5
July-6July-7July-8July-9July-10
July-11July-12July-13July-14July-15
July-16July-17July-18July-19July-20
July-21July-22July-23July-24July-25
July-26July-27July-28July-29July-30
July-31

Daily Current Affairs 14 July 2019 Current Affairs Quiz 14 July 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest