Current Affairs Quiz 15 July 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 15 July 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 15 July 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 15 July 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 15 July 2018

Question 1: World Youth Skills Day is observed on ________.
A. 15th July
B. 16th July
C. 17th July
D. 18th July

Answer and Explanation

Answer: A

Theme of World Youth Skills Day 2018 : ‘Improving the image of TVET (Technical and Vocational Education and Training)’.

Question 2: India will head the Asia Pacific Region of WCO. What is the full-form of WCO.
A. World Custom Organisation
B. World Customs Organisation
C. Word Customs Organisation
D. World Customs Organisations

Answer and Explanation

Answer: B

World Customs Organisation.

Question 3: Jawaharlal Nehru Stadium is located at _______.
A. Kochi
B. Bangalore
C. Chennai
D. Vijayawada

Answer and Explanation

Answer: A

Jawaharlal Nehru Stadium – Kochi, Kerala is the home ground for Kerala Blasters Football Team.

Question 4: The country that has topped the list of Global Innovation Index (GII) released by the World Intellectual Property Organisation (WIPO)?
A. Switzerland
B. Norway
C. Sweden
D. Luxemburg

Answer and Explanation

Answer: A

The Global Innovation Index (GII) has ranked India as the 57th most innovative nation in the world.

Question 5: Where is the head quarter of Shanghai Cooperation Organisation -SCO ?
A. Shanghai
B. Hong-Kong
C. Tashkent
D. Beijing

Answer and Explanation

Answer: D

About SCO: India and Pakistan has joined the organisation as full time members from 2017.Number of Members: 8. Headquarter: Beijing, China .

Question 6: Who is the Secretary General of Organisation for Economic Cooperation and Development (OECD) ?
A. Jaime Jacob
B. Ansya Jose
C. Jose Angel Gurria
D. George Fernandez

Answer and Explanation

Answer: C

Jose Angel Gurria is the Secretary General of Organisation for Economic Cooperation and Development (OECD).

Question 7: Indian football team captain Sunil Chhetri was awarded the _______ award at Times NOW & ICICI Bank NRI of the Year Awards 2018 Mumbai.
A. Star Icon India
B. Globally recognised Icon
C. Global Indian Icon
D. Youth Awards

Answer and Explanation

Answer: C

Indian football team captain Sunil Chhetri was awarded the Global Indian Icon award at Times NOW & ICICI Bank NRI of the Year Awards 2018 Mumbai.

Question 8: Mr. Rajnath Singh co-chairs the 6th meeting of India-_________ Home Minister level talks with his counterpart, Mr. Asaduzzaman Khan.
A. Bangladesh
B. Pakistan
C. Myanmar
D. Afghanistan

Answer and Explanation

Answer: A

Mr. Rajnath Singh co-chairs the 6th meeting of India-Bangladesh Home Minister level talks with his counterpart, Mr. Asaduzzaman Khan in Dhaka

Question 9: What is the name of home ground for Chelsea Football Team?
A. Emirates Stadium
B. Etihad Stadium
C. Stamford Bridge
D. Kazan Stadium

Answer and Explanation

Answer: C

Chelsea Football Club is a professional football club in London, England, that competes in the Premier League. Founded in 1905, the club’s home ground since then has been Stamford Bridge.

Question 10: Who is the runner-up of the FIFA WC 2018 ?
A. France
B. Croatia
C. Belgium
D. England

Answer and Explanation

Answer: B

Team France was crowned as Champion as they defeated Croatia (4-2).

Daily Current Affairs: 15 July

General Knowledge Tests for July-2018
Happy Learning!
July-1July-2July-3July-4July-5
July-6July-7July-8July-9July-10
July-11July-12July-13July-14July-15

Daily Current Affairs 15 July 2018 Current Affairs Quiz July 15 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest