Current Affairs Quiz 17 July 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 17 July 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 17 July 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 17 July 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 17 July 2019

Question 1:Who is the President of Pakistan?
A. Arif Alvi
B. Arif Khan
C. Arif Alam
D. Arif Pathan

Answer and Explanation

Answer: A

Pakistan Capital: Islamabad; PM: Imran Khan; President: Arif Alvi.

Question 2:Who is the Managing Director of HDFC Bank?
A. Aditya Kapoor
B. Aditya Puri
C. Aditya Mehta
D. Aditya Saha

Answer and Explanation

Answer: B

MD of HDFC Bank: Aditya Puri; Headquarters: Mumbai, Maharashtra.

Question 3:The Golden Jubilee Edition of International Film Festival of India will be held from 20th Nov till 28th November 2019 in ___________.
A. Hyderabad
B. Delhi
C. Mumbai
D. Goa

Answer and Explanation

Answer: D

The Golden Jubilee Edition of International Film Festival of India will be held from 20th Nov till 28th November 2019 in Panaji, Goa.

Question 4:Over ______________ persons enrolled under PM Shram Yogi Maandhan Scheme which is a central government scheme meant for old age protection and social security of Unorganised Workers.
A. 10 lakh
B. 20 lakh
C. 30 lakh
D. 40 lakh

Answer and Explanation

Answer: C

Over 30 lakh persons enrolled under PM Shram Yogi Maandhan Scheme which is a central government scheme meant for old age protection and social security of Unorganised Workers.

Question 5:___________ was the spaceflight that first landed humans on the Moon. Commander Neil Armstrong and lunar module pilot Buzz Aldrin, both American, landed the Apollo Lunar Module Eagle on July 20, 1969, at 20:17 UTC. RBI has finalised a three-year roadmap for medium term objective of Project ‘________’.
A. Apollo 10
B. Apollo 11
C. Apollo 12
D. Apollo 13

Answer and Explanation

Answer: B

Apollo 11 was the spaceflight that first landed humans on the Moon. Commander Neil Armstrong and lunar module pilot Buzz Aldrin, both American, landed the Apollo Lunar Module Eagle on July 20, 1969, at 20:17 UTC.

Question 6:World Day for International Justice, also referred to as Day of International Criminal Justice or International Justice Day, is an international day celebrated throughout the world on ___________.
A. July 15
B. July 16
C. July 17
D. July 18

Answer and Explanation

Answer: C

World Day for International Justice, also referred to as Day of International Criminal Justice or International Justice Day, is an international day celebrated throughout the world on July 17.

Question 7:HDFC Bank is terminated and delisted its Global Depository Receipt GDRs from _________ Stock Exchange.
A. Switzerland
B. Malta
C. Luxembourg
D. Monaco

Answer and Explanation

Answer: C

HDFC Bank is terminated and delisted its Global Depository Receipt GDRs from Luxembourg Stock Exchange.

Question 8:The interest rate on General Provident Fund (GPF) has been cut by _______ basis points to __________ from 8.0%.
A. 20 and 7.80%
B. 30 and 7.70%
C. 10 and 7.90%
D. 05 and 7.95%

Answer and Explanation

Answer: C

The interest rate on General Provident Fund (GPF) has been cut by 10 basis points to 7.9% from 8.0%.

Question 9:Former Supreme Court Judge Justice AK Sikri has been appointed as an international judge of _________ International Commercial Court.
A. Singapore
B. Hong Kong
C. Malaysia
D. Indonesia

Answer and Explanation

Answer: A

Former Supreme Court Judge Justice AK Sikri has been appointed as an international judge of Singapore International Commercial Court.

Question 10:Lewis Hamilton of British has won sixth British Grand Prix defeating Valtteri Bottas of ___________.
A. Germany
B. Poland
C. Finland
D. Switzerland

Answer and Explanation

Answer: C

Lewis Hamilton of British has won sixth British Grand Prix defeating Valtteri Bottas of Finland.

Daily Current Affairs: 17 July

General Knowledge Tests for july-2019
Happy Learning!
July-1July-2July-3July-4July-5
July-6July-7July-8July-9July-10
July-11July-12July-13July-14July-15
July-16July-17July-18July-19July-20
July-21July-22July-23July-24July-25
July-26July-27July-28July-29July-30
July-31

Daily Current Affairs 17 July 2019 Current Affairs Quiz 17 July 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest