Current Affairs Quiz 18 July 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 18 July 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 18 July 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 18 July 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 18 July 2018

Question 1: Who is the Governor of Odisha?
A. Ganeshi Lal
B. Naveen Patnaik
C. Dharmendra Pradhan
D. Jitendra Singh

Answer and Explanation

Answer: A

Odisha CM- Naveen Patnaik, Governor- Ganeshi Lal.

Question 2: Marc Marquez won German Grand Prix. He belongs to which country?
A. France
B. Spain
C. England
D. Belgium

Answer and Explanation

Answer: B

Honda’s Marc Marquez is from Spain.

Question 3: ____________ are the only Indian celebrities on the world’s highest paid celebrity by Forbes.
A. Akshay and Salman
B. Salman and Shahrukh
C. Salman and Aamir
D. Aamir and Shahrukh

Answer and Explanation

Answer: A

With earnings of $40.5 million (₹276 crore), Akshay Kumar has beat Salman Khan (82th) to become the highest-paid celebrity in India (76th overall).

Question 4: Where is the head quarter of International Hockey Federation (FIH) ?
A. Switzerland
B. UAE
C. Austria
D. Australia

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Lausanne, Switzerland, President: Narinder Batra , CEO: Kelly Fairweather (Oct 2010–), Founded: 7 January 1924, Membership: 137 national associations

Question 5: ThyssenKrupp company is based out in which country ?
A. Germany
B. Russia
C. Japan
D. France

Answer and Explanation

Answer: A

Thyssenkrupp AG is a German multinational conglomerate with focus on industrial engineering and steel production. The company is based in Duisburg and Essen and divided into 670 subsidiaries worldwide.

Question 6: Who is the present Minister of Steel of India?
A. Birendar kumar Lakera
B. Kaptan Singh Solanki
C. Chaudhary Birender Singh
D. Itasrsi Lakera

Answer and Explanation

Answer: C

Chaudhary Birender Singh is the present Minister of Steel of India.

Question 7: How many novels are under Cormoran Strike book series ?
A. 6
B. 3
C. 4
D. 5

Answer and Explanation

Answer: C

Cormoran Strike is one of the main characters of a series of crime fiction books written by British author J. K. Rowling, published under the pseudonym Robert Galbraith.

Question 8: The Government is considering a proposal to amend the Right to Information Act-____________ .
A. 2005
B. 2006
C. 2007
D. 2004

Answer and Explanation

Answer: A

Right to Information (RTI) is an Act of the Parliament of India to provide for setting out the practical regime of the right to information for citizens and replaces the erstwhile Freedom of information Act, 2002.

Question 9:The _______ Defence Technology and Trade Initiative (DTTI) meeting was held between India and the US delegation.
A. 6th
B. 8th
C. 9th
D. 7th

Answer and Explanation

Answer: D

The 7th Defence Technology and Trade Initiative (DTTI) meeting was held between India and the US delegation.

Question 10: Vinesh Phogat won gold at the Spanish Grand Prix in Madrid. She competes in the women’s _________ category.
A. 60kg freestyle
B. 50kg freestyle
C. 70kg freestyle
D. 48kg freestyle

Answer and Explanation

Answer: B

Vinesh Phogat won gold at the Spanish Grand Prix in Madrid. She competes in the women’s 50kg freestyle category.

Daily Current Affairs: 18 July

General Knowledge Tests for July-2018
Happy Learning!
July-1July-2July-3July-4July-5
July-6July-7July-8July-9July-10
July-11July-12July-13July-14July-15
July-16July-17July-18

Daily Current Affairs 18 July 2018 Current Affairs Quiz July 18 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest