Current Affairs Quiz 18 July 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 18 July 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 18 July 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 18 July 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 18 July 2019

Question 1:The ________ edition of World Telugu Writers Conference will be held in Vijayawada in December 2019.
A. 4th
B. 5th
C. 6th
D. 7th

Answer and Explanation

Answer: A

The 4th edition of World Telugu Writers Conference will be held in Vijayawada in December 2019.

Question 2:Union Health Minister ___________ has released National Digital Health Blueprint.
A. Prakash Javadekar
B. Dr Harsh Vardhan
C. Piyush Goyal
D. Narendra Singh Tomar

Answer and Explanation

Answer: B

Union Health Minister Dr Harsh Vardhan has released National Digital Health Blueprint. National Digital Health Blueprint brings in the National Digital Health Eco-system which ensures the availability of healthcare services on a wider scale.

Question 3:Department of Telecom and _______________ have signed a MoU to develop a Broadband Readiness Index for Indian States and Union Territories.
A. ICTR
B. ICATR
C. ICMR
D. ICRIER

Answer and Explanation

Answer: D

Department of Telecom and Indian Council for Research on International Economic Relations (ICRIER) have signed a MoU to develop a Broadband Readiness Index for Indian States and Union Territories.

Question 4:Mircea Geoana of _____________ has been appointed as Deputy Secretary General of NATO.
A. Romania
B. Bulgaria
C. Slovakia
D. Hungary

Answer and Explanation

Answer: A

Mircea Geoana of Romania has been appointed as Deputy Secretary General of NATO.

Question 5:Nelson Mandela International Day is an annual international day in honour of Nelson Mandela, celebrated each year on __________, Mandela’s birthday.
A. 18 July
B. 19 July
C. 20 July
D. 21 July

Answer and Explanation

Answer: A

Nelson Mandela International Day is an annual international day in honour of Nelson Mandela, celebrated each year on 18 July, Mandela’s birthday.

Question 6:Israel Aerospace has signed _________ million deal with Indian Navy for missile systems.
A. $50
B. $60
C. $70
D. $80

Answer and Explanation

Answer: C

Israel Aerospace has signed $50 million deal with Indian Navy for missile systems.

Question 7:Russia-India Joint Military Exercise __________ will be held in India from December.
A. Indra-2019
B. Rus-Ind-2019
C. Raind-2019
D. Ind-Rus-2019

Answer and Explanation

Answer: A

Russia-India Joint Military Exercise ‘Indra-2019’ will be held in India from December.

Question 8:___________ with Common Services Centres has launched a co-branded ‘Small Business MoneyBack Credit Card’ for small traders and village level entrepreneurs.
A. ICICI Bank
B. Axis Bank
C. HDFC Bank
D. Kotak Bank

Answer and Explanation

Answer: C

HDFC Bank with Common Services Centres has launched a co-branded ‘Small Business MoneyBack Credit Card’ for small traders and village level entrepreneurs.

Question 9:_________ has launched ‘JEE Ready’ App for IIT-JEE Exam Preparation.
A. Amazon
B. Oracle
C. Adobe
D. Cisco

Answer and Explanation

Answer: A

Amazon has launched ‘JEE Ready’ App for IIT-JEE Exam Preparation.

Question 10:Which Brand has topped India’s 100 Most Valuable Brand 2019 List of Brand Finance.
A. SBI
B. LIC
C. TATA
D. HDFC

Answer and Explanation

Answer: C

Brand Finance is an independent branded business valuation consultancy. It advises branded organisations, or those with intangible assets, on how to maximise their value through effective management of their brand and other intangible assets. Brand Finance has been certified with ISO 10668:2010.

Daily Current Affairs: 18 July

General Knowledge Tests for july-2019
Happy Learning!
July-1July-2July-3July-4July-5
July-6July-7July-8July-9July-10
July-11July-12July-13July-14July-15
July-16July-17July-18July-19July-20
July-21July-22July-23July-24July-25
July-26July-27July-28July-29July-30
July-31

Daily Current Affairs 18 July 2019 Current Affairs Quiz 18 July 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest