Content Ad 002

Current Affairs Quiz July 20 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz July 20 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz July 20 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz July 20 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 20 July 2017.

Question 1: Who is the 14th President of India?
A. Meira Kumar
B. Ram Nath Kovind
C. Pranab Mukherjee
D. Venkaiah Naidu

Answer and Explanation

Answer: B

Ram Nath Kovind is the 14th President of India. He is the second Dalit President.

Question 2: Who is the chief of BSP?
A. Sonia Gandhi
B. Akhilesh Yadav
C. Mayawati
D. Rahul Gandhi

Answer and Explanation

Answer: C

Mayawati is the chief of BSP. She resigned from Rajya Sabha.

Question 3: Who is the Prime Minister of Pakistan ?

A. Nawaz Sharif
B. Zakir Hussain
C. Mohammed Ali Khan
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: A

Nawaz Sharif is the Prime Minister of Pakistan and a trial is going on in Pakistan’s SC regarding a money laundering.

Question 4: Manpreet Kaur, who has recently been involved in doping, is a:
A. Tennis Player
B. Shot putter
C. Weight Lifter
D. Chess player

Answer and Explanation

Answer: B Manpreet Kaur is a shotputter who won Gold medal at 22nd Asian Athletic Championship.

Question 5: In which city were the buildings ordered to reduce height?

A. Mumbai
B. Bengaluru
C. Chennai
D. Delhi

Answer and Explanation

Answer: A

70 buildings in Mumbai have been ordered to reduce height within 60 days

Question 6: Which city ranks 2nd in raising startup funding?
A. Mumbai
B. Bengaluru
C. Chennai
D. Delhi

Answer and Explanation

Answer: B

Bengaluru has raise USD 2.56 million dollars from 128 deals.

Question 7: Which ride hailing service has been sued in New York?
A. Ola
B. Uber
C. Meru
D. Taxi Taxi

Answer and Explanation

Answer: B

Uber has been sued in New York because the cars are not usable by persons using wheelchairs.

Question 8: Wipro’s first quarter profit for 2017 rose by:
A. 1.1%
B. 2.1%
C. 1.2%
D. 2.2%

Answer and Explanation

Answer: C

The profits in Q1 rose by 1.2%.

Question 9: US Open, this year, will offer prize money of
A. $40 million
B. $45 million
C. $48 million
D. $50 million

Answer and Explanation

Answer: D

US Open has raised the prize money by 9 percent to $50 million.

Daily Current Affairs: 20 July

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for July-2017
Happy Learning!
Jul-1Jul-2Jul-3Jul-4
Jul-5Jul-6Jul-7Jul-8
Jul-9Jul-10Jul-11Jul-12
Jul-13Jul-14Jul-15Jul-16
Jul-17Jul-18Jul-19Jul-20
Jul-21Jul-22Jul-23Jul-24
Jul-25Jul-26Jul-27Jul-28
Jul-29Jul-30Jul-31

Daily-Current-Affairs-20-july-2017-Current-Affairs-Quiz-july-20-2017-Current-Affairs-Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img