Current Affairs Quiz 21st 22nd July 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 21st 22nd July 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 21st 22nd July 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 21st 22nd July 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 21st 22nd July 2020

Question 1:Ministry of Youth Affairs and Sports has partnered with ________________ to mobilise youth volunteers to attain the goals of Atmanirbhar Bharat.
A. UNESCO
B. UNICEF
C. UNDP
D. WEF

Answer and Explanation

Answer: B

  • Ministry of Youth Affairs and Sports has partnered with UNICEF to mobilise youth volunteers to attain the goals of Atmanirbhar Bharat.
  • The United Nations International Children’s Fund is a United Nations agency responsible for providing humanitarian and developmental aid to children worldwide.
  • Headquarters: New York || Head: Henrietta H. Fore
  • Question 2:____________ Governor Lalji Tandon has passed away.
    A. Rajasthan
    B. Madhya Pradesh
    C. Gujarat
    D. Karnataka

    Answer and Explanation

    Answer: B

  • Madhya Pradesh Governor Lalji Tandon has passed away.
  • Lalji Tandon was an Indian politician who served as the 22nd Governor of Madhya Pradesh. He was a member of Bharatiya Janata Party and a protégé of Atal Bihari Vajpayee.
  • Question 3:___________ is Pi Approximation Day. Also known as Casual Pi Day.
    A. July 24
    B. July 23
    C. July 22
    D. July 21

    Answer and Explanation

    Answer: C

  • July 22 is Pi Approximation Day. Also known as Casual Pi Day.
  • Pi Day is celebrated on 14 March which is similar to the approximate value of 3.14
  • Question 4:Ashwini Kumar Tewari has become new MD & CEO of _________ Cards.
    A. SBI
    B. ICICI
    C. Citi
    D. HDFC

    Answer and Explanation

    Answer: A

  • Ashwini Kumar Tewari has become new MD & CEO of SBI Cards.
  • State Bank of India: Chairman: Rajnish Kumar || Headquarters: Mumbai
  • Question 5:Food Processing Minister Harsimrat Kaur Badal has virtually inaugurated ‘Zoram Mega Food Park’ in ____________.
    A. Mizoram
    B. Manipur
    C. Nagaland
    D. Assam

    Answer and Explanation

    Answer: A

  • Food Processing Minister Harsimrat Kaur Badal has virtually inaugurated ‘Zoram Mega Food Park’ in Mizoram.
  • Mizoram: Chief Minister: Pu Zoramthanga || Governor: P.S. Sreedharan Pillai.
  • Question 6:___________– will step down as chairman of Bajaj Finance.
    A. Sushil Bajaj
    B. Sanjay Bajaj
    C. Rahul Bajaj
    D. Anil Bajaj

    Answer and Explanation

    Answer: C

  • Rahul Bajaj will step down as chairman of Bajaj Finance.
  • He will hand over the reins to his son Sanjiv Bajaj.
  • Bajaj Finserv: || Headquarters: Pune || CEO: Sanjiv Bajaj
  • Question 7:___________ has penned a new novel ‘The Endgame’.
    A. Peter Pendrero
    B. Sanjay Gupta
    C. S Hussain Zaidi
    D. Abhijeet Deshpande

    Answer and Explanation

    Answer: C

  • S Hussain Zaidi has penned a new novel ‘The Endgame’.
  • The Novel is about politics, betrayal, and unimaginable terror.
  • Question 8:FC Barcelone Player Lionel Messi has secured a record seventh ____________ award.
    A. Zarra
    B. Aldo Rovira
    C. Alfredo Di Stéfano
    D. Pichichi

    Answer and Explanation

    Answer: D

  • FC Barcelone Player Lionel Messi has secured a record seventh Pichichi award.
  • In Spanish football, the Trofeo Pichichi is awarded by the sports newspaper Marca to the top goalscorer of each La Liga season. Named after the Athletic Bilbao striker Rafael “Pichichi” Moreno, the trophy has been awarded annually since the 1952–53 season.
  • Daily Current Affairs: 21st 22nd July

    Daily Current Affairs 21st-22nd July 2020 Current Affairs Quiz 21st-22nd July 2020 Current Affairs Infographic




    Pin It on Pinterest