Content Ad 002

Current Affairs Quiz 24 July 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 24 July 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 24 July 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 24 July 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 24 July 2018

Question 1: Google was Founded on 4th September,_______ .
A. 1997
B. 1999
C. 1996
D. 1998

Answer and Explanation

Answer: D

Founded on 4th September, 1998, Headquarters – Mount View, California, USA ,CEO – Sundar Pichai

Question 2: Who is the Union Environment Minister?
A. A G Kanoongo
B. Harsh Vardhan
C. Vardhan Singh
D. Ravi Vashishatha

Answer and Explanation

Answer: B

Dr. Harsh Vardhan is the incumbent minister at Ministry of Science & Technology, Ministry of Environment, Forest and Climate Change and Ministry of Earth Sciences in the BJP-led NDA government of Prime Minister Narendra Modi.

Question 3: Junior Asian Wrestling Championship was held in ________.
A. New Delhi
B. Tehran
C. Kathmandu
D. Thimphu

Answer and Explanation

Answer: A

Junior Asian Wrestling Championship concluded in New Delhi.

Question 4: What is the currency of Russia?
A. Euro
B. Russian Ruble
C. Russian Doller
D. Peso

Answer and Explanation

Answer: B

Russia, Capital – Moscow, Currency – Russian Ruble, President – Vladimir Putin

Question 5: Where is the headquarter of All India Council of Technical Education ?
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Ajmer
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: A

All India Council of Technical Education is founded in November, 1945. Headquarters – New Delhi.

Question 6: Colva beach is located in which state?
A. Mumbai
B. Diu
C. Goa
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: C

Colva is a beautiful beach in the village of Salcete in South Goa. A very popular tourist destination, it is known for its beaches, food.

Question 7: Where is the CEO of Atos Corporation ?
A. Thierry Henry
B. Henry Martina
C. Thierry Breton
D. Prosper Breton

Answer and Explanation

Answer: C

Atos :- Headquarters: Bezons, France, CEO: Thierry Breton.

Question 8: How many Regional Rural Banks (RRBs) are there currently in India?
A. 46
B. 56
C. 66
D. 38

Answer and Explanation

Answer: B

Regional Rural Banks (RRBs) are scheduled commercial banks (Government banks) operating at regional level in different States of India.

Question 9: Koundinya Wildlife Sanctuary is located in which state of India?
A. Andhra Pradesh
B. Kerala
C. Tamilnadu
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: A

Andhra Pradesh: Capital – Amravati , State has 2nd largest coastline after Gujarat. National Parks – Koundinya Wildlife Sanctuary, Mrugavani National Parks, Nagarjuna Sagar Srisailam Sanctuary.

Question 10: Sukanya Samriddhi scheme was launched in January ___________, under which a parent or legal guardian can open an account in the name of the girl child until she attains the age of ten years.
A. 2014
B. 2015
C. 2016
D. 2017

Answer and Explanation

Answer: B

Sukanya Samriddhi scheme was launched in January 2015, under which a parent or legal guardian can open an account in the name of the girl child until she attains the age of ten years.

Daily Current Affairs: 24 July

General Knowledge Tests for July-2018
Happy Learning!
July-1July-2July-3July-4July-5
July-6July-7July-8July-9July-10
July-11July-12July-13July-14July-15
July-16July-17July-18July-19July-20
July-21July-22July-23July-24

Daily Current Affairs 24 July 2018 Current Affairs Quiz July 24 2018 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Website Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img