Current Affairs Quiz 24 July 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 24 July 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 24 July 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 24 July 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 24 July 2019

Question 1:Vocalist S Sowmya has been awarded Sangita Kalanidhi award of the __________ Music Academy.
A. Madras
B. Mumbai
C. Pune
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: A

Vocalist S Sowmya has been awarded Sangita Kalanidhi award of the Madras Music Academy.

Question 2:___________ has rolled out a scheme ‘Indian Cyber Crime Coordination Centre’ for period 2018-2020.
A. Ministry of External Affairs
B. Ministry of Home Affairs
C. Ministry of Human Resource Development
D. Ministry of Finance

Answer and Explanation

Answer: B

Ministry of Home Affairs has rolled out a scheme ‘Indian Cyber Crime Coordination Centre’ for period 2018-2020.

Question 3:Kerala Government will set-up India’s first Space Tech Park at ________________’s Knowledge City.
A. Kozhikode
B. Thrissur
C. Kochi
D. Thiruvananthapuram

Answer and Explanation

Answer: D

Kerala Government will set-up India’s first Space Tech Park at Thiruvananthapuram’s Knowledge City.

Question 4:YouGov is a British international Internet-based market research and data analytics firm, headquartered in the __________, with operations in Europe, North America, the Middle East and Asia-Pacific.
A. Italy
B. France
C. Germany
D. UK

Answer and Explanation

Answer: D

YouGov is a British international Internet-based market research and data analytics firm, headquartered in the UK, with operations in Europe, North America, the Middle East and Asia-Pacific.

Question 5:The 13th edition of Global Healthcare Summit was held in _____________.
A. Delhi
B. Pune
C. Hyderabad
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: C

The 13th edition of Global Healthcare Summit was held in Hyderabad.

Question 6:_______________ has received in-principle regulatory approvals to set up its IFSC Banking Unit in Gujarat International Finance Tec-City.
A. DBS Bank
B. Citibank
C. Standard Chartered Bank
D. MayBank

Answer and Explanation

Answer: C

Standard Chartered Bank has received in-principle regulatory approvals to set up its IFSC Banking Unit in Gujarat International Finance Tec-City.

Question 7:Reebok has signed ___________ as its Indian brand ambassador.
A. Varun Dhawan
B. Sidharth Malhotra
C. Shraddha Kapoor
D. Ranbir Kapoor

Answer and Explanation

Answer: C

Reebok has signed Varun Dhawan as its Indian brand ambassador.

Question 8:___________ has been entrusted with the charges of Inland Waterways Authority of India which is an arm of Ministry of Shipping.
A. Arun Kumar Jha
B. Anita Prasad
C. Aruna Kumar Jha
D. Amita Prasad

Answer and Explanation

Answer: D

Amita Prasad has been entrusted with the charges of Inland Waterways Authority of India which is an arm of Ministry of Shipping.

Question 9:Manny Pacquiao of __________ has won WBA Welterweight Championship after scoring a split-decision win against Keith Thurman.
A. Thailand
B. Vietnam
C. Malaysia
D. Philippine

Answer and Explanation

Answer: D

Manny Pacquiao of Philippine has won WBA Welterweight Championship after scoring a split-decision win against Keith Thurman.

Question 10:Cricketer Kapil Dev was conferred with ‘Bharat Gaurav Award’ by ______________.
A. Mohun Bagan AC
B. East Bengal FC
C. Churchill Brothers SC
D. Aizawl FC

Answer and Explanation

Answer: B

Cricketer Kapil Dev was conferred with ‘Bharat Gaurav Award’ by East Bengal FC.

Daily Current Affairs: 24 July

General Knowledge Tests for july-2019
Happy Learning!
July-1July-2July-3July-4July-5
July-6July-7July-8July-9July-10
July-11July-12July-13July-14July-15
July-16July-17July-18July-19July-20
July-21July-22July-23July-24July-25
July-26July-27July-28July-29July-30
July-31

Daily Current Affairs 24 July 2019 Current Affairs Quiz 24 July 2019 Current Affairs Infographic

Pin It on Pinterest