Current Affairs Quiz 25th July 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 25th July 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 25th July 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 25th July 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 25th July 2020

Question 1:____________ captain Jordan Henderson has been voted the 2019/20 Football Writers’ Association Footballer of the Year.
A. Liverpool
B. Man City
C. Man Utd.
D. Chelsea

Answer and Explanation

Answer: A

  • Liverpool captain Jordan Henderson has been voted the 2019/20 Football Writers’ Association Footballer of the Year.
  • Liverpool Football Club is a professional football club in Liverpool, England, that competes in the Premier League, the top tier of English football. Domestically, the club has won nineteen League titles, seven FA Cups, a record eight League Cups and fifteen FA Community Shields.
  • Question 2:Partha Pratim Sengupta has been appointed new MD & CEO of ___________.
    A. BOB
    B. IOB
    C. PNB
    D. BOI

    Answer and Explanation

    Answer: B

  • Partha Pratim Sengupta has been appointed new MD & CEO of Indian Overseas Bank.
  • IOB: Headquarters – Chennai || Tagline- Good people to grow with
  • Question 3: The startup and innovation hub at IIM ____________ ‘NSRCEL’ has launched Women Startup Programme.
    A. Calcutta
    B. Ahmedabad
    C. Bangalore
    D. Indore

    Answer and Explanation

    Answer: C

  • The startup and innovation hub at IIM Bangalore ‘NSRCEL’ has launched Women Startup Programme.
  • GOI’s vision for a ‘Atmanirbhar Bharat’ and ‘Vocal for Local’.
  • Question 4: _________ has launched India’s first numberless card ‘FamCard’ for teenagers.
    A. AmazonPay
    B. FamPay
    C. OlaPay
    D. ZipPay

    Answer and Explanation

    Answer: B

  • FamPay has launched India’s first numberless card ‘FamCard’ for teenagers.
  • FamPay Headquarters: Bengaluru || FamPay Founders: Kush Taneja & Sambhav Jain.
  • Question 5:___________ has successfully launched the first military satellite of South Korea ‘ANASIS-II’.
    A. SpaceX
    B. NASA
    C. ISRO
    D. JANX

    Answer and Explanation

    Answer: A

  • SpaceX has successfully launched the first military satellite of South Korea ‘ANASIS-II’.
  • SpaceX founder & CEO: Elon Musk || SpaceX Founded: 2002 || SpaceX Headquarters: California
  • Question 6:The Largest Solar Power Plant of Indian Navy Commissioned in Ezhimala, _________.
    A. Karnataka
    B. Tamil Nadu
    C. Kerala
    D. Andhra Pradesh

    Answer and Explanation

    Answer: C

  • The Largest Solar Power Plant of Indian Navy Commissioned in Ezhimala, Kerala.
  • Chief of Naval Staff: Admiral Karambir Singh.
  • Question 7:Who is the Chairman of Central Board of Indirect Taxes and Customs?
    A. Rakesh Nehra
    B. Shravan Shah
    C. M. Ajit Kumar
    D. AB Pandey

    Answer and Explanation

    Answer: C

    Chairman of Central Board of Indirect Taxes and Customs: M. Ajit Kumar.The Central Board of Indirect Taxes and Customs is the nodal national agency responsible for administering Customs, GST, Central Excise, Service Tax & Narcotics in India.

    Question 8:Who is the Chairman of Central Board of Direct Taxes?
    A. Pramod Chandra Sahay
    B. Pramod Chandra Shah
    C. Pramod Chandra Mody
    D. Pramod Chandra Sinha

    Answer and Explanation

    Answer: D

    Chairman of Central Board of Direct Taxes: Pramod Chandra Mody. The Central Board of Direct Taxes (CBDT) is the authority vested with the responsibility of the administration of laws related to direct taxes through the Department of Income Tax. In India, necessary inputs for policy and planning is provided by the CBDT.

    Daily Current Affairs: 25th July

    Daily Current Affairs 25th July 2020 Current Affairs Quiz 25th July 2020 Current Affairs Infographic




    Pin It on Pinterest