Current Affairs Quiz 26 July 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 26 July 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 26 July 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 26 July 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 26 July 2019

Question 1:JATAN is a ‘Virtual Museum software’ is developed by Human Centres Design and Computing Group, C-DAC, ___________.
A. Pune
B. Noida
C. Chennai
D. Bangalore

Answer and Explanation

Answer: A

JATAN is a ‘Virtual Museum software’ is developed by Human Centres Design and Computing Group, C-DAC, Pune.

Question 2:______________ has officially recognised Indian Cricketers’ Association (ICA) formed as per the board’s new constitution.
A. Supreme Court of India
B. Board of Control for Cricket in India
C. International Cricket Council
D. Ministry of Corporate Affairs

Answer and Explanation

Answer: B

BCCI has officially recognised Indian Cricketers’ Association (ICA) formed as per the board’s new constitution.

Question 3:The La Liga is the men’s top professional football division of the ___________ football league system.
A. Spanish
B. German
C. Italian
D. French

Answer and Explanation

Answer: A The La Liga is the men’s top professional football division of the Spanish football league system.

Question 4:Table Tennis Federation of India has appointed DejanPapic of ___________ as the head coach of Indian Table Tennis Team.
A. China
B. Mexico
C. Brazil
D. Canada

Answer and Explanation

Answer: D

Table Tennis Federation of India has appointed Dejan Papic of Canada as the head coach of Indian Table Tennis Team.

Question 5:__________ has acquired Israeli-US cloud storage startup ‘Elastifile’ for around $200 million.
A. Google
B. Microsoft
C. Oracle
D. Adobe

Answer and Explanation

Answer: A

Google has acquired Israeli-US cloud storage startup ‘Elastifile’ for around $200 million.

Question 6:Cricketer Gautam Gambhir has been appointed as the Brand Ambassador Of UP Yoddha __________ Team.
A. Cricket
B. Hockey
C. Kabaddi
D. Football

Answer and Explanation

Answer: C

Cricketer Gautam Gambhir has been appointed as the Brand Ambassador Of UP Yoddha Kabaddi Team.

Question 7:RBI has assigned ____________ to run Monetary Policy Portfolio after the resignation of fellow Deputy Governor Viral Acharya.
A. Mahesh Kumar Jain
B. NS Vishwanathan
C. BP Kanungo
D. Ramesh Chandra Dua

Answer and Explanation

Answer: C

RBI has assigned BP Kanungo to run Monetary Policy Portfolio after the resignation of fellow Deputy Governor Viral Acharya.

Question 8:According to IMF, India’s GDP growth is expected to grow by ___________ in 2019-20.
A. 7.0%
B. 7.1%
C. 7.2%
D. 7.3%

Answer and Explanation

Answer: A

According to IMF, India’s GDP growth is expected to grow by 7% in 2019-20 and 7.2% in 2020-21.

Question 9:Which country has topped Global Innovation Index 2019?
A. Switzerland
B. France
C. USA
D. Norway

Answer and Explanation

Answer: A

India was ranked 52nd in 2019 with the score 36.58 out of 100 from 57th position in 2018.

Question 10:The Non Aligned Movement Ministerial Meeting was held in Caracas, ____________.
A. Peru
B. Venezuela
C. Argentina
D. Chile

Answer and Explanation

Answer: B

The Non Aligned Movement Ministerial Meeting was held in Caracas, Venezuela.

Daily Current Affairs: 26 July

General Knowledge Tests for july-2019
Happy Learning!
July-1July-2July-3July-4July-5
July-6July-7July-8July-9July-10
July-11July-12July-13July-14July-15
July-16July-17July-18July-19July-20
July-21July-22July-23July-24July-25
July-26July-27July-28July-29July-30
July-31

Daily Current Affairs 26 July 2019 Current Affairs Quiz 26 July 2019 Current Affairs Infographic

Pin It on Pinterest