Current Affairs Quiz 31 July 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 31 July 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 31 July 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 31 July 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 31 July 2018

Question 1: How many UNESCO World Heritage sites are there in India?
A. 37
B. 36
C. 35
D. 34

Answer and Explanation

Answer: A

There are a total of 37 World Heritage sites in India at Present.

Question 2: In which district of Rajasthan will the first State Cow Sanctuary be constructed?
A. Jaisalmer
B. Bikaner
C. Jaipur
D. Jodhpur

Answer and Explanation

Answer: B

Rajasthan Government signed a MoU with a private trust Sohanlalji Buladeviji Ojha Gaushala Samiti to build first Cow Sanctuary, situated in Bikaner’s Napasar.

Question 3: _________ has been appointed as CEO of Democratic National Committee.
A. Seema Nanda
B. Sima Nanda
C. Sam Nanda
D. Saima Nanda

Answer and Explanation

Answer: A

Seema Nanda has been appointed as CEO of Democratic National Committee.

Question 4: World Day against Trafficking in Persons was observed across the world by the _________ on 30 July.
A. UN
B. UNICEF
C. UNESCO
D. UNDF

Answer and Explanation

Answer: A

World Day against Trafficking in Persons was observed across the world by the United Nations on 30 July.

Question 5: __________ to deliver 81 high mobility 10×10 vehicles to Indian Army.
A. Maruti
B. TATA Motors
C. Mahindra and Mahindra
D. Ashok Leyland

Answer and Explanation

Answer: D

Ashok Leyland to deliver 81 high mobility 10×10 vehicles to Indian Army.

Question 6: Who is the CEO of HSBC Bank?
A. Diego Simões
B. António Lopas
C. António Simões
D. Andres Lopes

Answer and Explanation

Answer: C

Headquarters: London, United Kingdom, CEO: António Simões (1 Sep 2015–),Founder: Thomas Sutherland.

Question 7: Neeraj Chopra is a ____________
A. Shot Putter
B. Long Jumper
C. Javelin thrower
D. Discus thrower

Answer and Explanation

Answer: C

Neeraj Chopra is an Indian track and field athlete competing in the javelin throw.

Question 8: Which of the following is the capital of Finland?
A. Ottawa
B. Montreal
C. Helsinki
D. Helki

Answer and Explanation

Answer: C

Finland is a Northern European nation bordering Sweden, Norway and Russia. Its capital, Helsinki, occupies a peninsula and surrounding islands in the Baltic Sea.

Question 9: What is the full form of HSBC Bank?
A. Hong Kong and Shanghai Banks Corporation
B. Hong Kong and Shanghai Bankers Corporation
C. Hong Kong and Shanghai Bank Corporation
D. Hong Kong and Shanghai Banking Corporation

Answer and Explanation

Answer: D

HSBC Bank plc is one of the largest banking and financial services organisations in the world. HSBC’s international network comprises around 7,500 offices in over 80 countries.Headquarters: London, United Kingdom.

Question 10:What is the Tag line of SBI Bank?
A. A Tradition of Trust
B. The banker to every Indian
C. One family one bank
D. Together We Can

Answer and Explanation

Answer: B

State Bank of India is an Indian multinational, public sector banking and financial services company. It is a government-owned corporation headquartered in Mumbai, Maharashtra.

Daily Current Affairs: 31 July

General Knowledge Tests for July-2018
Happy Learning!
July-1July-2July-3July-4July-5
July-6July-7July-8July-9July-10
July-11July-12July-13July-14July-15
July-16July-17July-18July-19July-20
July-21July-22July-23July-24July-25
July-26July-27July-28July-29July-30
July-31

Daily Current Affairs 31 July 2018 Current Affairs Quiz July 31 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]