Current Affairs Quiz July 4 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz July 4 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz July 4 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz July 4 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,

Daily Current Affairs Today 4 July 2017.

Question 1: Who is NDA’s Presidential nominee?
A. Meira Kumar
B. Ram Nath Kovind
C. Pranab Mukherjee
D. Chidambaram

Answer and Explanation

Answer: B

Ram Nath Kovind is nominated as the Presidential candidate by the National Democratic Alliance(NDA) for the upcoming Presidential elections in July

Question 2:Which party nominated Meira Kumar as the Presidential candidate ?
A. BJP
B. Congress
C. Samajwadi Party
D. TDP

Answer and Explanation

Answer: B

Congress nominated Meira Kumar in opposition to Ram Nath Kovind.

Question 3: Which sportsperson defeated Wawrinka in first round of Wimbledon 2017?

A. Saina Nehwal
B. Leander Paes
C. Medvedev
D. Sania Mirza

Answer and Explanation

Answer: C

Medvedev won against three time Grand Slam Champion Stan Wawrinka

Question 4: Which Country launched ballistic missile towards Japan ?
A. North Korea
B. South Korea
C. USA
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: A North Korea launched a ballistic missile aimed at the most economic zone of Japan.

Question 5: Which company is going to begin the sales of Galaxy Note FE?

A. Apple
B. Motorola
C. Samsung
D. Lenovo

Answer and Explanation

Answer: C

Samsung is expected to begin the sale of Galaxy Note FE from Friday in South Korea at $611.

Question 6: Which of the following forces support the Syrian army ?

A. US
B. Israel
C. China
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: A

The Syrian forces are backed by the US in fight against the Islamic State.

Question 7: Which company involved in The Fundamentum Partnership?

A. TCS
B. CTS
C. Wipro
D. Infosys

Answer and Explanation

Answer: D

The Fundamentum Partnership is between Infosys and venture capitalist Sanjeev Aggarwal

Question 8: Which company was recently added in Morgan Stanley’s focus list ?

A. Titan
B. Tata Motors
C. Toyota
D. Tata Steel

Answer and Explanation

Answer: A

Morgan Stanley added Titan to the focus list on expecting 2x returns in the next three years.

Daily Current Affairs: 4 July

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for July-2017
Happy Learning!
Jul-1Jul-2Jul-3Jul-4
Jul-5Jul-6Jul-7Jul-8
Jul-9Jul-10Jul-11Jul-12
Jul-13Jul-14Jul-15Jul-16
Jul-17Jul-18Jul-19Jul-20
Jul-21Jul-22Jul-23Jul-24
Jul-25Jul-26Jul-27Jul-28
Jul-29Jul-30Jul-31

Daily-Current-Affairs-4-july-2017-and-Current-Affairs-Infographic-4-july-2017

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
Special Launch Offer: 20% off all courses till 24th Jan, 2023.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest