Current Affairs Quiz 7 July 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 7 July 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 7 July 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 7 July 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 7 July 2018

Question 1: Who is the Governor of Haryana?
A. Krishan Kant Paul
B. Trivendra Singh Rawat
C. Anurag Thakur
D. Ajay Thakur

Answer and Explanation

Answer: A

Uttarakhand CM- Trivendra Singh Rawat, Governor- Krishan Kant Paul.

Question 2: Where is the Satish Dhawan Space Centre located ?
A. Odisha
B. Andhra Pradesh
C. Karnataka
D. Maharashtra

Answer and Explanation

Answer: B

Satish Dhawan Space Centre at Sriharikota, Andhra Pradesh

Question 3: ________________ is the present Director General of NSG.
A. Sudeep Lakhtakia
B. K Sivam
C. S Christophar
D. V Sarabhai

Answer and Explanation

Answer: A

Sudeep Lakhtakia is the present Director General of NSG.

Question 4: Juventus is a/an________Club.
A. Italian
B. France
C. Spanish
D. English

Answer and Explanation

Answer: A

Juventus is an Italian based Club.

Question 5: ________ has been appointed as New Chairman of National Green Tribunal.
A. A.K Goel
B. B.K Goel
C. P.K Goel
D. D.K Goel

Answer and Explanation

Answer: A

Supreme Court judge Justice Adarsh Kumar Goel was appointed as the Chairman of the National Green Tribunal (NGT) for a period of 5 years.

Question 6: International Day of Cooperatives is celebrated on the ______ of July all over the world.
A. 4th
B. 5th
C. 7th
D. 6th

Answer and Explanation

Answer: C

International Day of Cooperatives celebrated on the 7th of July all over the world.

Question 7: Where is the head quarter of National Aluminium Company (NALCO)Limited ?
A. Patna
B. Ranchi
C. Bhubaneswar
D. Raipur

Answer and Explanation

Answer: C

National Aluminium Company Limited, abbreviated as NALCO, (incorporated 1981) has units in Odisha at places like Angul and Damanjodi. It was incorporated as a public sector enterprise of the Ministry of Mines, Government of India in 1981.

Question 8: Airports Authority of India (AAI) will set up Civil Aviation Research Organization (CARO) at ________ Airport, Hyderabad.
A. Begumpet
B. Rajiv Gandhi International
C. Hyderabad Aerodrome
D. Electronic Gate

Answer and Explanation

Answer: A

Airports Authority of India (AAI) will set up Civil Aviation Research Organization (CARO) at Begumpet Airport, Hyderabad.

Question 9: Who is the Minister of Statistics & Programme Implementation ?
A. D.V. Sadananda Gowda
B. H.D. Dev Gowda
C. S.V. Sadan Gowda
D. D.V. Kumar Gowda

Answer and Explanation

Answer: A

D.V. Sadananda Gowda is the Hon’ble Union Minister of Statistics & Programme Implementation .

Question 10: Law Commission of India works under the_______
A. Ministry of Law & Justice
B. Ministry of Justice & Social Empowerment
C. Ministry of Justice & Law Regulation
D. Ministry of Home Affairs

Answer and Explanation

Answer: A

Law Commission of India works under the Ministry of Law & Justice.

Daily Current Affairs: 7 July

General Knowledge Tests for July-2018
Happy Learning!
July-1July-2July-3July-4July-5
July-6July-7

Daily Current Affairs 7 July 2018 Current Affairs Quiz July 7 2018 Current Affairs Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
Special Launch Offer: 20% off all courses till 24th Jan, 2023.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest