Current Affairs Quiz 9 July 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 9 July 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 9 July 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 9 July 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 9 July 2018

Question 1: Who is the Minister of Housing and Urban Affairs ?
A. Prakash Bhide
B. J P Nadda
C. Hargobind Singh Khurana
D. Hardeep S Puri

Answer and Explanation

Answer: D

Hardeep S Puri is the Minister of Housing and Urban Affairs.

Question 2: Prakash Javadekar inaugurated the _________ World Sanskrit Conference held at Vancouver, Canada.
A. 16th
B. 17th
C. 19th
D. 18th

Answer and Explanation

Answer: B

Prakash Javadekar inaugurated the 17th World Sanskrit Conference held at Vancouver, Canada.

Question 3: Samsung opened world’s biggest smartphone factory in __________.
A. Noida
B. Guru-gram
C. Saharanpur
D. New Delhi

Answer and Explanation

Answer: A

The official opening of the biggest smartphone factory in the world is with the visit of South Korean President Moon Jae-in, based in Noida, Uttar Pradesh.

Question 4: ‘The English patient’ by Michael Ondaatje won the _________ Man Booker International prize 2018.
A. Golden
B. Silver
C. Platinum
D. Ruby

Answer and Explanation

Answer: A

‘The English patient’ by Michael Ondaatje won the Golden Man Booker International prize 2018

Question 5: Zuckerberg overtook Berkshire Hathaway’s _____________ to become the world’s third-richest person.
A. Warren Buffett
B. Steve Belmar
C. Anshu Ajith
D. Warren Hasting

Answer and Explanation

Answer: A

Zuckerberg overtook Berkshire Hathaway’s Warren Buffett to become the world’s third-richest person.

Question 6: Who is the Prime Minister of Canada?
A. Emmanuel Macron
B. Stephen Harper
C. Pierre Trudeau
D. Justin Trudeau

Answer and Explanation

Answer: D

Justin Pierre James Trudeau PC MP is a Canadian politician serving as the 23rd and current Prime Minister of Canada since 2015 and Leader of the Liberal Party since 2013.

Question 7: BSNL will roll out its new internet telephony service with brand name “Wings” from August 1. What is the registration Fee?
A. 1199
B. 899
C. 1099
D. 999

Answer and Explanation

Answer: C

BSNL will roll out its new internet telephony service with brand name “Wings” from August 1. It is a one-time registration fee of Rs 1,099, will be able to make calls using any internet connection including broadband, Wi-Fi, 3G or 4G data network of any operator.

Question 8:Central Board of Indirect Taxes and Customs (CBIC) has launched a mobile app _______.
A. ‘GST Verify’
B. ‘GST online Verify’
C. ‘GST mVerify’
D. ‘GST eVerify’

Answer and Explanation

Answer: A

Central Board of Indirect Taxes and Customs (CBIC) has launched a mobile app ‘GST Verify’.

Question 9: Dipa Karmakar is a ___________ player.
A. Artistic Gymnastics
B. Archer
C. Chess
D. Hockey

Answer and Explanation

Answer: A

Dipa Karmakar is a Artistic Gymnastics player.

Question 10: __________ is the capital city of Uzbekistan.
A. Minsk
B. Tashkent
C. Mascot
D. Oman

Answer and Explanation

Answer: B

Tashkent is the capital city of Uzbekistan. It’s known for its many museums and its mix of modern and Soviet-era architecture.

Daily Current Affairs: 9 July

General Knowledge Tests for July-2018
Happy Learning!
July-1July-2July-3July-4July-5
July-6July-7July-8July-9

Daily Current Affairs 9 July 2018 Current Affairs Quiz July 9 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest