Current Affairs Quiz 9 July 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 9 July 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 9 July 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 9 July 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 9 July 2019

Question 1:Sprinter Dutee Chand has won the 100m gold medal at World University Games in __________.
A. Napoli
B. Venice
C. Milan
D. Rome

Answer and Explanation

Answer: A

Sprinter Dutee Chand has won the 100m gold medal at World University Games in Napoli.

Question 2:Wrestler Vinesh Phogat has won Gold Medal in Women’s _______ category Event at Grand Prix of Spain Women’s Wrestling.
A. 48kg
B. 53kg
C. 58kg
D. 64kg

Answer and Explanation

Answer: B

Wrestler Vinesh Phogat has won Gold Medal in Women’s 53kg category Event at Grand Prix of Spain Women’s wrestling.

Question 3:Which of the following is the runner-up at CONCACAF Gold Cup title?
A. Mexica
B. USA
C. Costa Rica
D. Panama

Answer and Explanation

Answer: B

Champion: Mexico || Runner-up: USA || Host countries: United States; Costa Rica; Jamaica

Question 4:Where is the headquarter of Bharat Heavy Electricals Limited?
A. Mumbai
B. Bengaluru
C. Bhopal
D. New Delhi

Answer and Explanation

Answer: D

Bharat Heavy Electricals Limited owned and founded by the Government of India, is an engineering and manufacturing company based in New Delhi, India. Established in 1964, BHEL is India’s largest power generation equipment manufacturer.

Question 5:Where is the headquarter of BMW?
A. Berlin
B. Hamburg
C. Munich
D. Frankfurt

Answer and Explanation

Answer: C

The BMW Headquarters is a Munich, Germany landmark serving as world headquarters for the Bavarian automaker BMW since 1973.

Question 6:_________ has been appointed as LinkedIn Country Manager for India.
A. Ashutosh Porwal
B. Ashutosh Mishra
C. Ashutosh Gupta
D. Ashutosh Saha

Answer and Explanation

Answer: C

Ashutosh Gupta has been appointed as LinkedIn Country Manager for India.

Question 7:First UN Youth Climate Summit will be held in ___________ from September 21.
A. Landon
B. Washington DC
C. New York
D. Paris

Answer and Explanation

Answer: C

First UN Youth Climate Summit will be held in New York from September 21.

Question 8:What is the Capital of Greece?
A. Athens
B. Santorini
C. Thessaloniki
D. Mykonos

Answer and Explanation

Answer: A

Capital: Athens || Currency: Euro

Question 9:Sri Lanka has inaugurated first model village at __________ in Gampaha, built with Indian assistance.
A. Attanaga
B. Sudeeraman
C. Ranidugama
D. Mantoga

Answer and Explanation

Answer: C

Sri Lanka has inaugurated first model village at Ranidugama in Gampaha, built with Indian assistance.

Question 10:DRDO has successfully tested Third Generation Anti-Tank Guided Missile Nag Missile in Pokhran ranges, ________.
A. Odisha
B. Rajasthan
C. Andhra Pradesh
D. Gujarat

Answer and Explanation

Answer: B

DRDO has successfully tested Third Generation Anti-Tank Guided Missile Nag Missile in Pokhran ranges, Rajasthan.

Daily Current Affairs: 9 July

General Knowledge Tests for july-2019
Happy Learning!
July-1July-2July-3July-4July-5
July-6July-7July-8July-9July-10
July-11July-12July-13July-14July-15
July-16July-17July-18July-19July-20
July-21July-22July-23July-24July-25
July-26July-27July-28July-29July-30
July-31

Daily Current Affairs 9 July 2019 Current Affairs Quiz 9 July 2019 Current Affairs Infographic

Pin It on Pinterest