Current Affairs Quiz 1 June 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 1 June 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 1 June 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 1 June 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 1 June 2018

Question 1:How many teams have been formed by EC to study VVPAT failure?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: B

2 teams have been formed by EC to study VVPAT failure.

Question 2: LPG rates have hiked __ time in 2018.
A. 1st
B. 2nd
C. 3rd
D. 4th

Answer and Explanation

Answer: A

LPG rates are hiked 1st time in 2018.

Question 3: Congress will fight Lok Sabha polls with __
A. SP
B. BJP
C. JD(S)
D. TDP

Answer and Explanation

Answer: C

Congress will fight Lok Sabha polls with JD(S).

Question 4:PM Modi has launched BHIM and RuPay in____
A. Singapore
B. Indonesia
C. Denmark
D. Pakistan

Answer and Explanation

Answer: A

PM Modi has launched the applications in Singapore.

Question 5: India’s fiscal deficit is at___
A. 3.33%
B. 3.43%
C. 3.53%
D. 3.63%

Answer and Explanation

Answer: C

India’s fiscal deficit is at 3.53%

Question 6:____ has announced tariffs on US.
A. Mexico
B. Canada
C. UAE
D. China

Answer and Explanation

Answer: B

Canada announces tariffs on US.

Question 7: ____ has imposed a social media tax.
A. Nigeria
B. Uganda
C. Algeria
D. Syria

Answer and Explanation

Answer: B

Uganda passed the bill for social tax.

Question 8: ____ has sold its digital health unit.
A. Flipkart
B. Amazon
C. Nokia
D. Apple

Answer and Explanation

Answer: C

Nokia sells digital health unit to Withings.

Question 9: Rani Rampal is a _____ player
A.Badminton
B.Table tennis
C. Hockey
D. Cricket

Answer and Explanation

Answer: C

Rani Rampal is a hockey player.

Question 10: India’s revenue deficit is __ of budget estimate.
A. 91%
B. 101%
C. 111%
D. 121%

Answer and Explanation

Answer: B

India’s revenue deficit Rs.4.43 tn is 101% of budget estimate.

Daily Current Affairs: 1 June

General Knowledge Tests for June-2018
Happy Learning!
June-1

Daily Current Affairs 1 June 2018 Current Affairs Quiz June 1 2018 Current Affairs Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest