Current Affairs Quiz 10 June 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 10 June 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 10 June 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 10 June 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 10 June 2019

Question 1:Sebastian Vettel is a ________ racing driver who races in Formula One for Scuderia Ferrari.
A. British
B. Spanish
C. Italian
D. German

Answer and Explanation

Answer: D

Sebastian Vettel is a German racing driver who races in Formula One for Scuderia Ferrari. He is a four-time Formula One World Champion, having won consecutive titles from 2010–2013 with Red Bull Racing, and is regarded by many as one of the greatest drivers in the history of the sport.

Question 2:__________ has been appointed as Private secretary to Union Home Minister Amit Shah.
A. Saket Sharma
B. Saket Kumar
C. Saket Mishra
D. Saket Yadav

Answer and Explanation

Answer: B

Saket Kumar has been appointed as Private Secretary to Union Home Minister Amit Shah.

Question 3:Prayuth Chan-ocha has been appointed as the new Prime Minister of _________.
A. Thailand
B. Malaysia
C. Indonesia
D. Laos

Answer and Explanation

Answer: A

Prayuth Chan-ocha has been appointed as the new Prime Minister of Thailand.

Question 4:A 16-year old climate activist Greta Thunberg of __________ has won ‘Ambassador of Conscience’ Award for 2019 by Amnesty International.
A. Sweden
B. Norway
C. Poland
D. Denmark

Answer and Explanation

Answer: A

A 16-year old climate activist Greta Thunberg of Sweden has won ‘Ambassador of Conscience’ Award for 2019 by Amnesty International.

Question 5:What is the Capital of Sudan?
A. Mogadishu
B. Cairo
C. Addis Ababa
D. Khartoum

Answer and Explanation

Answer: D

Capital: Khartoum || Currency: Sudanese pound

Question 6:Ministry of Corporate Affairs has signed an MoU with __________ to tighten regulatory oversight with seamless sharing of data.
A. NABARD
B. RBI
C. SEBI
D. IBBI

Answer and Explanation

Answer: C

Ministry of Corporate Affairs has signed an MoU with SEBI to tighten regulatory oversight with seamless sharing of data.

Question 7:IMF has projected Economic Growth forecasts for USA to _________ in 2019 and 2.0% in 2020.
A. 2.3%
B. 2.5%
C. 2.6%
D. 2.4%

Answer and Explanation

Answer: C

IMF has projected Economic Growth forecasts for USA to 2.6% in 2019 and 2.0% in 2020.

Question 8:Jimmy Carter, the ______ president of USA, has won the inaugural George HW Bush Award for Statesmanship.
A. 40th
B. 41th
C. 38th
D. 39th

Answer and Explanation

Answer: D

Jimmy Carter, the 39th president of USA, has won the inaugural George HW Bush Award for Statesmanship.

Question 9:Who is the Runner-up of French Open 2019 Men’s Singles Event?
A. Dominic Thiem
B. Alexander Zverev
C. Roger Federer
D. Novak Djokovic

Answer and Explanation

Answer: A

Men’s Singles Title :- Winner – Rafael Nadal (Spain) || Runner-up – Dominic Thiem (Austria)

Question 10:Who is the Chairperson of SEBI?
A. Mustafa Jana
B. Ajay Tyagi
C. Harsh Bhanwala
D. Amitabh Kant

Answer and Explanation

Answer: B

Founded: 12 April 1992 || Sector: Securities market || Jurisdiction: India || Headquarters: Mumbai || Type: Statutory corporation || Chairperson: Ajay Tyagi

Daily Current Affairs: 10 June

General Knowledge Tests for June-2019
Happy Learning!
June-1June-2June-3June-4June-5
June-6June-7June-8June-9June-10

Daily Current Affairs 10 June 2019 Current Affairs Quiz 10 June 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest