Current Affairs Quiz 11 June 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 11 June 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 11 June 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 11 June 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 11 June 2019

Question 1:India’s first Dinosaur Museum Park was inaugurated at ___________ district in Gujarat.
A. Mahisagar
B. Vadodara
C. Rajkot
D. Jamnagar

Answer and Explanation

Answer: A

India’s first Dinosaur Museum Park was inaugurated at Mahisagar district in Gujarat.

Question 2:National Center for Good Governance has signed an MOU with __________ Civil Services Commission for capacity building of 1000 ___________ civil servants.
A. Sri Lanka
B. Nepal
C. Maldives
D. Bhutan

Answer and Explanation

Answer: C

National Center for Good Governance has signed an MOU with Maldives Civil Services Commission for capacity building of 1000 Maldives civil servants.

Question 3:International Centre for Automotive Technology has released first Type Approval Certificate in India for Bharat Stage-_________ norms for the two-wheeler.
A. VI
B. VII
C. V
D. IV

Answer and Explanation

Answer: A

International Centre for Automotive Technology has released first Type Approval Certificate in India for Bharat Stage-VI norms for the two-wheeler.

Question 4:Virendra Kumar a seven-time MP from Tikamgarh in ___________, was chosen as the pro tem speaker of the 17th Lok Sabha.
A. Punjab
B. Gujarat
C. Rajasthan
D. Madhya Pradesh

Answer and Explanation

Answer: D

Virendra Kumar a seven-time MP from Tikamgarh in Madhya Pradesh, was chosen as the pro tem speaker of the 17th Lok Sabha.

Question 5:What is the Capital of Kazakhstan?
A. Almaty
B. Bishkek
C. Nur-Sultan
D. Baku

Answer and Explanation

Answer: C

Capital: Nur-Sultan || Currency: Kazakhstani tenge

Question 6:The Group of Seven is a group consisting of Canada, France, Germany, __________, Japan, the United Kingdom, and the United States.
A. Brazil
B. Italy
C. Russia
D. Spain

Answer and Explanation

Answer: B

The Group of Seven is a group consisting of Canada, France, Germany, Italy, Japan, the United Kingdom, and the United States.

Question 7:What is the Currency of Canada?
A. Peseta
B. Peso
C. Dollar
D. Mint

Answer and Explanation

Answer: C

Canada Capital: Ottawa || Currency: Canadian dollar.

Question 8:Tony Awards 2019 was the ________ edition of Tony Awards, was held in New York.
A. 71rd
B. 72rd
C. 73rd
D. 74rd

Answer and Explanation

Answer: C

Tony Awards 2019 was the 73rd edition of Tony Awards, was held in New York.

Question 9:Automobile company Mahindra has won the Gold Award by National Automobile Dealers’ Association in ________________.
A. Brazil
B. Iran
C. Egypt
D. South Africa

Answer and Explanation

Answer: D

Automobile company Mahindra has won the Gold Award by National Automobile Dealers’ Association in South Africa.

Question 10:__________ has been appointed as the MD of Gujarat International Finance Tec-City (Gift City).
A. Tapan Mondal
B. Tapan Ray
C. Tapan Mukharjee
D. Tapan Roy

Answer and Explanation

Answer: B

Tapan Ray has been appointed as the MD of Gujarat International Finance Tec-City (Gift City).

Daily Current Affairs: 11 June

Daily Current Affairs 11 June 2019 Current Affairs Quiz 11 June 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest