Current Affairs Quiz 12 June 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 12 June 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 12 June 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 12 June 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 12 June 2018

Question 1:Who is the CM of Assam?
A. Sarbananda Sonowal
B. Pawan Chimlang
C. Raghbar Das
D. Jagdhish Mukhi

Answer and Explanation

Answer: A

Sarbananda Sonowal is the current CM of Assam from BJP.

Question 2: What is the Full form of ‘A’ in SAIL ?
A. Authorities
B. Active
C. Authority
D. Author

Answer and Explanation

Answer: C

Steel Authority of India Ltd is the Full Form of SAIL New Delhi

Question 3: Under which article does Union Public Service Commission belong in Constitution?
A. 315-324
B. 320-329
C. 310-320
D. 323-334

Answer and Explanation

Answer: A

The UPSC is mentioned under Article 315 to 325.

Question 4: Where is FIFA WC 2018 going to take place?
A. Russia
B. Japan
C. Spain
D. Brazil

Answer and Explanation

Answer: A

It is going to happen in Russia this year June.

Question 5:_________ from MIT is the world’s first psychopath Artificial Intelligence.
A. MIT Havens
B. MIT Holmes
C. Siri
D. Norman

Answer and Explanation

Answer: D

Norman, an artificial intelligence (AI) system created by the Massachusetts Institute of Technology (MIT), only thinks about murder.

Question 6: Which country has initiated the One Belt One Road Initiative?
A. India
B. Russia
C. China
D. Pakistan

Answer and Explanation

Answer: C

China initiated the OBOR initiative

Question 7: Where is the headquarter of Goldman Sachs ?
A. London
B. Washington DC
C. New York City
D. Chicago

Answer and Explanation

Answer: C

The headquarter of Goldman Sachs is at New York

Question 8: What is the current Reverse Repo Rate Set by RBI?
A. 6.00
B. 5.75
C. 6.25
D. 6.50

Answer and Explanation

Answer: A When banks have surplus funds but have no lending (or) investment options, they deposit such funds with RBI. Called Reverse Repo Rate. The current reverse repo rate is at 6.00%

Question 9: ____________ to be the first female Hall of Fame in UFC ?
A. Ronda Rousey
B. Wayne Ronda
C. Nikki Minaj
D. Ronda Parsey

Answer and Explanation

Answer: A

American fighter Ronda Rousey will become the first female MMA fighter to be inducted into the Ultimate Fighting Championship Hall of Fame.

Question 10: Tata Power bags _____ MW solar project in Maharashtra?
A. 160
B. 150
C. 155
D. 152

Answer and Explanation

Answer: B

Tata Power on Monday said it has bagged the contract for setting up a 150-MW solar project in the state from the Maharashtra State Electricity Distribution Company (MSEDCL).

Daily Current Affairs: 12 June

General Knowledge Tests for June-2018
Happy Learning!
June-1June-2June-3June-4June-5
June-6June-7June-8June-9June-10
June-11June-12

Daily Current Affairs 12 June 2018 Current Affairs Quiz June 12 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest