Content Ad 002

Current Affairs Quiz 14 June 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 14 June 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 14 June 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 14 June 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 14 June 2018

Question 1: Who is the CEO of HDFC Bank?
A. Aditya Puri
B. Chanda Kochhar
C. Bal Subraman
D. Rana Kapoor

Answer and Explanation

Answer: A

Aditya Puri is the CEO of the HDFC Bank.

Question 2: Who released the report on Composite Water Management Index ?
A. Ministry of Drinking water and sanitation
B. Niti Aayog
C. Ministry of rural Development
D. Water Management Development Board

Answer and Explanation

Answer: B

NITI Aayog has prepared a report on Composite Water Management Index (CWMI).

Question 3: What is the full form of ‘I’ in CRIS?
A. Informatics
B. Institution
C. Index
D. Information

Answer and Explanation

Answer: D

Centre for Railway Information Systems is the full form

Question 4: NDMA conducted a mock exercise in ________ on flood preparedness ?
A. Uttar Pradesh
B. Rajasthan
C. Punjab
D. Haryana

Answer and Explanation

Answer: A

The National Disaster Management Authority (NDMA) conducted a mock exercise on flood preparedness in Uttar Pradesh.

Question 5: World Blood Donor Day is observed on _____ June across the globe ?
A. 14th
B. 13th
C. 16th
D. 15th

Answer and Explanation

Answer: A

World Blood Donor Day being observed on 14th June across the globe.

Question 6: Who is the Prime Minister of Vietnam.
A. Nguyễn Tấn Dũng
B. Nguyễn Tấn Mong
C. Nguyễn Xuân Phúc
D. Nguyễn Xouân Phúc

Answer and Explanation

Answer: C

Nguyễn Xuân Phúc is a Vietnamese politician currently serving as the Prime Minister of the Socialist Republic of Vietnam

Question 7: What is the name of the Index of Tokyo Stock Exchange?
A. Nikka 222
B. Tahoma 223
C. Nikkei 225
D. Mahoma 223

Answer and Explanation

Answer: C

The Nikkei 225, more commonly called the Nikkei, the Nikkei index, or the Nikkei Stock Average, is a stock market index for the Tokyo Stock Exchange.

Question 8: Who was the winner of Premier League 2017-18 ?
A. Man City
B. Man Utd
C. Arsenal
D. Liverpool

Answer and Explanation

Answer: A

Man City was the winner of Premier League 2017-18

Question 9: Which country will host FIFA World Cup 2022?
A. Qatar
B. China
C. Russia
D. USA

Answer and Explanation

Answer: A

Qatar will host the FIFA world Cup 2022.

Question 10: Who is the founder of PayTm?
A. Balwant Sharma
B. Vijay Shekhar Sharma
C. Vijay Shekhar
D. Vishal Shekhar

Answer and Explanation

Answer: B

Vijay Shekhar Sharma is the Founder of PayTm.

Daily Current Affairs: 14 June

General Knowledge Tests for June-2018
Happy Learning!
June-1June-2June-3June-4June-5
June-6June-7June-8June-9June-10
June-11June-12June-13June-14

Daily Current Affairs 14 June 2018 Current Affairs Quiz June 14 2018 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img