Current Affairs Quiz 14 June 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 14 June 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 14 June 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 14 June 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 14 June 2019

Question 1:Who is the Executive Director of UNICEF?
A. Henrietta H. Fore
B. Anthony Lake
C. Mark Lowcock
D. Tedros Adhanom

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: New York || Head: Henrietta H. Fore || Founded: 11 December 1946, New York, New York, United States || Executive director: Henrietta H. Fore

Question 2:Who is the Principal Secretary at PMO Office?
A. Bhaskar Khulbe
B. Nripendra Misra
C. Tarun Bajaj
D. Dr.Pramod Kumar Misra

Answer and Explanation

Answer: B

Nripendra Misra is a retired 1967 batch Uttar Pradesh cadre Indian Administrative Service officer currently serving as Principal Secretary to the Prime Minister of India, Narendra Modi.

Question 3:Cabinet Committee on Security has approved to set up the Defence Space Research Agency, headquartered at ___________.
A. Bengaluru
B. Chennai
C. Kochi
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: A

Cabinet Committee on Security has approved to set up the Defence Space Research Agency, headquartered at Bengaluru, Karnataka.

Question 4:Every year on _________, countries around the world celebrate World Blood Donor Day.
A. 11 June
B. 12 June
C. 13 June
D. 14 June

Answer and Explanation

Answer: D

Every year on 14 June, countries around the world celebrate World Blood Donor Day. Theme :- ‘Safe blood for all’.

Question 5:Actress Priyanka Chopra will be honoured with ‘Danny Kaye Humanitarian Award’ by __________.
A. UNESCO
B. UNDP
C. UNGA
D. UNICEF

Answer and Explanation

Answer: D

Actress Priyanka Chopra will be honoured with ‘Danny Kaye Humanitarian Award’ by UNICEF.

Question 6:Who is the Indian Ambassador to China?
A. Vikas Misri
B. Vikram Mistry
C. Vikram Misri
D. Vikas Mistry

Answer and Explanation

Answer: C

Vikram Misri is a 1989-batch India Foreign Service (IFS) officer, is the Indian Ambassador to China.

Question 7:Who is the CEO of CRISIL?
A. Anshu Suresh
B. Anshu Suyash
C. Ashu Suyash
D. Ashu Suresh

Answer and Explanation

Answer: C

CRISIL :- Former name: Credit Rating Information Services of India Limited || CEO: Ashu Suyash || Parent organization: Standard & Poor’s International, LLC

Question 8:Infosys has partnered with Posti Group of ___________ to accelerate its digital transformation initiatives.
A. Finland
B. Ireland
C. Iceland
D. Norway

Answer and Explanation

Answer: A

Infosys has partnered with Posti Group of Finland to accelerate its digital transformation initiatives.

Question 9:___________ has won NBA Championship Title 2019 defeating Golden State Warriors.
A. Boston Celtics
B. Los Angeles Lakers
C. Chicago Bulls
D. Toronto Raptors

Answer and Explanation

Answer: D

Toronto Raptors has won NBA Championship Title 2019 defeating Golden State Warriors.

Question 10:__________ has successfully launched new Hypersonic Technology Demonstrator Vehicle off the coast of Odisha.
A. Indian Army
B. DRDO
C. ISRO
D. HAL

Answer and Explanation

Answer: B

DRDO has successfully launched new Hypersonic Technology Demonstrator Vehicle off the coast of Odisha.

Daily Current Affairs: 14 June

General Knowledge Tests for june-2019
Happy Learning!
June-1June-2June-3June-4June-5
June-6June-7June-8June-9June-10
June-11June-12June-13June-14June-15
June-16June-17June-18June-19June-20
June-21June-22June-23June-24June-25
June-26June-27June-28June-29June-30

Daily Current Affairs 14 June 2019 Current Affairs Quiz 14 June 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest