Current Affairs Quiz 16 June 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 16 June 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 16 June 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 16 June 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 16 June 2018

Question 1: Who is the CM of Tamil Nadu?
A. P. Sathasivam
B. Pinarayi Vijayan
C. Edappadi K. Palaniswami
D. Shantakumaran Sri

Answer and Explanation

Answer: C

Edappadi K. Palaniswami is the CM of Tamil Nadu .

Question 2: Where is the home ground of Real Madrid?
A. Camp Nou
B. Santiago Bernabéu
C. Wanda Metropolis
D. San Siro

Answer and Explanation

Answer: B

Santiago Bernabéu is the home ground for Real Madrid.

Question 3: Smriti Mandhana to Become 1st Indian to Play in England’s _____ Super League?
A. Kia
B. Mia
C. Pia
D. Gia

Answer and Explanation

Answer: A

India Women’s Cricket team opener Smriti Mandhana will become the first Indian player to appear in Kia Super League – the women’s cricket super league in England.

Question 4: Who is the CEO of PhonePe?
A. Sameer Nigam
B. Bhavish Agrawal
C. Binny Bansel
D. Shantanu Narayana

Answer and Explanation

Answer: A

Sameer Nigam is the CEO of PhonePe.

Question 5: NLCIL is a _________ profit-making, Government of India Enterprise engaged in mining of lignite and generation of power through lignite based thermal power plants.
A. Navratna
B. Maharatna
C. Miniratna
D. Panchamrat

Answer and Explanation

Answer: A

Piyush Goyal inaugurated A Navratna category PSU Neyveli Lignite Corporation India Limited (NLCIL)’s three 100 MW Solar Power Projects for commercial operation and dedicated these projects to the Nation in Tamil Nadu.

Question 6: What is the capital of Georgia ?
A. Macao
B. Minsik
C. Tbilisi
D. Kutaisi

Answer and Explanation

Answer: C

Georgia Capital is- Tbilisi, Currency- Georgian lari President- Giorgi Margvelashvili.

Question 7: Where are the headquarters of NASA?
A. Chicago
B. New York City
C. Washington D.C
D. Columbia

Answer and Explanation

Answer: C

Two Independence Square, better known as NASA headquarters, is a low-rise building in the two-building Independence Square complex at 300 E Street SW in Washington D.C.

Question 8: Who is the CEO of World Bank?
A. Kristalina Georgieva
B. Jim Kom Yun
C. Irena Bokova
D. Christina Lengadre

Answer and Explanation

Answer: A

Kristalina Georgieva is the CEO of World Bank.

Question 9: How many Zones are there in Indian Railways?
A. 17
B. 16
C. 18
D. 20

Answer and Explanation

Answer: A

Indian Railways is divided into 17 zones, which are further sub-divided into divisions. The number of zones in Indian Railways increased from six to eight in 1951, nine in 1966 and sixteen in 2003 there by Seventeen. Each zonal railway is made up of a certain number of divisions, each having a divisional headquarters.

Question 10: Where are the Headquarters of Pension Fund Regulatory and Development Authority (PFRDA) India?
A. Bhopal
B. New Delhi
C. Mumbai
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: B

New Delhi is the Headquarters of Pension Fund Regulatory and Development Authority (PFRDA) India.

Daily Current Affairs: 16 June

General Knowledge Tests for June-2018
Happy Learning!
June-1June-2June-3June-4June-5
June-6June-7June-8June-9June-10
June-11June-12June-13June-14June-15
June-16

Daily Current Affairs 16 June 2018 Current Affairs Quiz June 16 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest