Current Affairs Quiz 17 June 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 17 June 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 17 June 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 17 June 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 17 June 2018

Question 1: Who is the present National Aeronautics and Space Administration (NASA).?
A. James Frederick
B. Scole Kidman
C. Robert Lightfoot
D. Peter Nick

Answer and Explanation

Answer: A

NASA was founded in 1958. James Frederick is the 13th Administrator of NASA.

Question 2: Which of the following is the not a SAARC Member country?
A. Pakistan
B. Myanmar
C. Bhutan
D. Nepal

Answer and Explanation

Answer: B

Afghanistan, Bangladesh, Bhutan, India, Maldives, Nepal, Pakistan and Sri Lanka (SAARC members).

Question 3: _______ meeting of NITI Aayog’s Governing Council has begun at the Rashtrapati Bhavan in New Delhi.
A. Fourth
B. Third
C. Fifth
D. Sixth

Answer and Explanation

Answer: A

Fourth meeting of NITI Aayog’s Governing Council has begun at the Rashtrapati Bhavan in New Delhi

Question 4: Telangana Govt to set up Child Protection Units in all ______ districts.
A. 30
B. 33
C. 32
D. 31

Answer and Explanation

Answer: D

Telangana govt to set up ‘District Child Protection Units (DCPU)’ in all 31 districts to protect the children from child abuse ,child labour and also to implement the child rights in all districts

Question 5: What is the full form of ‘S’ in SEDP ?
A. Social
B. Society
C. Socio
D. Symbol

Answer and Explanation

Answer: A

Social enterprise development programme (SEDP) is the full form.

Question 6: Russia successfully launched _________ positioning satelliteQuestion 7: _________ surpasses India as top greenfield FDI investment destination globally in FDI Report 2018 compiled by FDI Intelligence ?
A. UK
B. USSR
C. US
D. China

Answer and Explanation

Answer: C

US surpasses India as top Greenfield FDI investment destination globally; China tops in the Asia-Pacific Region

Question 8: What is the Capital city of Cuba?
A. Havana
B. Baku
C. Suva
D. Chiloe

Answer and Explanation

Answer: A

Cuba Capital- Havana, Currency- Cuban Peso

Question 9: Who is the head of National Skill Development Corporation (NSDC)?
A. Manish Kumar
B. Rajnish Kumar
C. Mahesh Kumar
D. Mahendra Kumar

Answer and Explanation

Answer: A

Manish Kumar (MD & CEO) of National Skill Development Corporation (NSDC)

Question 10: Which country was the runner-up in FIFA world Cup 2014?
A. Germany
B. Argentina
C. Brazil
D. Netherland

Answer and Explanation

Answer: B

Argentina was the runner up in the FIFA world Cup 2014 and Germany was crowned the Champion

Daily Current Affairs: 17 June

General Knowledge Tests for June-2018
Happy Learning!
June-1June-2June-3June-4June-5
June-6June-7June-8June-9June-10
June-11June-12June-13June-14June-15
June-16June-17

Daily Current Affairs 17 June 2018 Current Affairs Quiz June 17 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]