Current Affairs Quiz 17 June 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 17 June 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 17 June 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 17 June 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 17 June 2019

Question 1:Where is the Headquarter of NASA?
A. Washington
B. New York
C. Chicago
D. Boston

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Washington || Founder: Dwight D. Eisenhower || Founded: 29 July 1958, United States || Subsidiaries: Johnson Space Center

Question 2:Who is the CEO of EXIM Bank?
A. Sunil Arora
B. David Rasquinha
C. Ajay Tyagi
D. Mo Mustafa

Answer and Explanation

Answer: B

Headquarters: Mumbai || CEO: David Rasquinha || Founded: 1982

Question 3:Who is the Governor of Assam?
A. Jagdish Mukhi
B. Kesari Nath Tripathi
C. Balram Das Tandon
D. JP Nadda

Answer and Explanation

Answer: A

Assam: Capital: Dispur || Chief Minister: Sarbananda Sonowal || Governor: Jagdish Mukhi

Question 4:Government reduced the Employees State Insurance contribution rate to __________ from 6.5%.
A. 5%
B. 6%
C. 3%
D. 4%

Answer and Explanation

Answer: D

Government reduced the Employees State Insurance contribution rate to 4% from 6.5%.

Question 5:The World Day to Combat Desertification and Drought is a United Nations observance each ___________.
A. June 18
B. June 17
C. June 16
D. June 15

Answer and Explanation

Answer: B

The World Day to Combat Desertification and Drought is a United Nations observance each June 17.

Question 6:What is the Capital of Tuvalu?
A. Tuvaluan
B. Funafuti
C. Vaiaku
D. Honiara

Answer and Explanation

Answer: C

Tuvalu:- Capital: Vaiaku || Currency: Australian dollar, Tuvaluan dollar

Question 7:National Geographic Society has installed world’s highest operating weather stations on __________.
A. Kangchenjunga
B. K2
C. Mount Everest
D. Mount Lhotse

Answer and Explanation

Answer: C

National Geographic Society has installed world’s highest operating weather stations on Mount Everest.

Question 8:Reliance Industries has topped the list of 57 Indian companies in Forbes ‘Global 2000’ (_________ rank globally).
A. 71st
B. 75th
C. 88th
D. 69th

Answer and Explanation

Answer: A

Reliance Industries has topped the list of 57 Indian companies in Forbes ‘Global 2000’ (71st rank globally).

Question 9:__________ Government has rolled out three new banknotes of 10000, 20000 and 50000 bolivar denominations due to Hyperinflation.
A. Venezuela
B. Peru
C. Ecuador
D. Bolivia

Answer and Explanation

Answer: A

Venezuela Government has rolled out three new banknotes of 10000, 20000 and 50000 bolivar denominations due to Hyperinflation.

Question 10:Government has set up a quasi-judicial authority ‘e-Foreigner Tribunal’ (e-FT) in __________.
A. Bihar
B. Assam
C. West Bengal
D. Odisha

Answer and Explanation

Answer: B

Government has set up a quasi-judicial authority ‘e-Foreigner Tribunal’ (e-FT) in Assam.

Daily Current Affairs: 17 June

General Knowledge Tests for june-2019
Happy Learning!
June-1June-2June-3June-4June-5
June-6June-7June-8June-9June-10
June-11June-12June-13June-14June-15
June-16June-17June-18June-19June-20
June-21June-22June-23June-24June-25
June-26June-27June-28June-29June-30

Daily Current Affairs 17 June 2019 Current Affairs Quiz 17 June 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest