Current Affairs Quiz 18 June 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 18 June 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 18 June 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 18 June 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 18 June 2019

Question 1:Assam Government will set up a Skill University at ___________ district.
A. Darrang
B. Guwahati
C. Mayang
D. Panikhaiti

Answer and Explanation

Answer: A

Assam Government will set up a Skill University at Darrang district.

Question 2:The 5th meeting of Governing Council of NITI Aayog was held under the chairmanship of PM Modi in ___________.
A. Mumbai
B. New Delhi
C. Pune
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: B

The 5th meeting of Governing Council of NITI Aayog was held under the chairmanship of PM Modi in New Delhi.

Question 3:Trump Heights is a planned settlement in the ____________-occupied Golan Heights named after and in honour of the 45th President of the United States, Donald Trump.
A. Israel
B. Saudi Arabia
C. Mexico
D. Canada

Answer and Explanation

Answer: A

Trump Heights is a planned settlement in the Israeli-occupied Golan Heights named after and in honour of the 45th President of the United States, Donald Trump.

Question 4:What is the Currency of Thailand?
A. Baht
B. Peso
C. Dong
D. Ringgit

Answer and Explanation

Answer: A

Capital: Bangkok || Currency: Thai baht

Question 5:Inger Andersen of __________ has been appointed as the new Executive Director of United Nations Environment Programme.
A. Sweden
B. Norway
C. Denmark
D. Poland

Answer and Explanation

Answer: C

Inger Andersen of Denmark has been appointed as the new Executive Director of United Nations Environment Programme.

Question 6:India will be hosting __________ session of Conference of Parties of United Nations Convention to Combat Desertification for the first time.
A. 16th
B. 15th
C. 14th
D. 13th

Answer and Explanation

Answer: C

India will be hosting 14th session of Conference of Parties of United Nations Convention to Combat Desertification for the first time.

Question 7:Autistic Pride Day, originally an Aspies for Freedom initiative, is a pride celebration for autistics held on __________ each year.
A. 16 June
B. 17 June
C. 19 June
D. 18 June

Answer and Explanation

Answer: D

Autistic Pride Day, originally an Aspies for Freedom initiative, is a pride celebration for autistics held on 18 June each year.

Question 8:South American Football Federation CONMEBOL has invited _________ and Qatar to participate in 2020 Copa America as guest teams.
A. Iraq
B. Australia
C. China
D. Senegal

Answer and Explanation

Answer: B

South American Football Federation CONMEBOL has invited Australia and Qatar to participate in 2020 Copa America as guest teams.

Question 9:World Food India 2019 will be held from 1-4th November 2019 in ________.
A. Mumbai
B. New Delhi
C. Pune
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: B

World Food India 2019 will be held from 1-4th November 2019 in New Delhi.

Question 10:Who is the Union Sports Minister of India?
A. Rajvardhan Singh Rathore
B. Kiren Rijiju
C. Gautam Gambhir
D. Anurag Thakur

Answer and Explanation

Answer: B

Union Sports Minister of India: Kiren Rijiju is an Indian lawyer and politician from Arunachal Pradesh. A member of the Bharatiya Janata Party. Rijiju is current Minister of State of the Ministry of Youth Affairs and Sports and Minister of State in the Ministry of Minority Affairs of India.

Daily Current Affairs: 18 June

General Knowledge Tests for june-2019
Happy Learning!
June-1June-2June-3June-4June-5
June-6June-7June-8June-9June-10
June-11June-12June-13June-14June-15
June-16June-17June-18June-19June-20
June-21June-22June-23June-24June-25
June-26June-27June-28June-29June-30

Daily Current Affairs 18 June 2019 Current Affairs Quiz 18 June 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest